Foto: Privātais arhīvs

"Dzīve nav vienkārša. Nervi, finanses, veselība, attiecības ar cilvēkiem – tas viss noved pie snikerveidīgiem antidepresantiem," stāsta Vilnis Baltiņš. Gardie "antidepresanti" savukārt vēlāk atspoguļojušies svarā un analīžu rezultātos. Ārsts pēc ārsta – un tapa skaidrs, ka ir jārīkojas. Un, kā izrādās, nevajag daudz. Atliek izmainīt vienu lietu savā ikdienā, lai 52 gadu vecumā atvadītos no liekajiem kilogramiem, turklāt arī ietaupītu naudu.

"Situācija ir gaužām vienkārša. Man informācijas par svara korekcijas jautājumiem ir vairāk nekā pietiekami. Pirms vairākiem gadiem pats uzrakstīju grāmatu "Diēta. Ātri, viegli, efektīvi"," stāsta Vilnis. Tolaik viņš bija Sabiedrības veselības institūta vadītājs, taču pašlaik profesionālie ceļi aizveduši līdz digitālā mārketinga jomai. "Mana personīgā informētība par problēmu – pietiekama. Un ir arī praktiskā pieredze, jo savulaik, kad 30 gadu vecumā sāku par svara jautājumu interesēties, izmēģināju Atkinsa diētu, kad ogļhidrātus noņem nost pavisam, pāriet tikai uz olbaltumvielām. Un tā ir galvenā problēma – cilvēki izmanto kaut kādus īslaicīgus risinājumus, bet tas neko nedod, ja nevar pāriet no šodienas režīma uz kaut ko tādu, ko var ievērot visu atlikušo dzīvi," stāsta Vilnis.

Viņš uzsver – pie liekiem kilogramiem itin labi izdodas tikt arī labi izglītotiem cilvēkiem. Un tas izdevās arī viņam. "Tad kādā brīdī ir svars, kaut kādas drēbes neder, vēl ir iedomātas sirds problēmas, kad pēc Holtera monitorēšanas kardiologs saka – viss ar sirdi ir kārtībā, sakārto galvu. Pēc tam uztaisi analīzes, tur – holesterīns. Un gan sporta ārsts, gan ģimenes ārsts saka – nepieciešamas korekcijas."

Kādu dienu Vilnis nopircis loterijas biļeti un domājis, ko darīs, ja tiešām paveiksies un vinnēs pamatīgu naudas balvu. "Pie sevis domāju – o, nometīšu svaru! Un tad apsmējos, jo tik daudz zinu, ka svara zaudēšanai ar naudas tērēšanu ir maz sakara," viņš atceras. Taču finanses svara korekcijā izlēma investēt, dodoties pie dietologa. "Jo nauda tāpat par veselību ir jātērē – vai nu pie kardiologa, vai arī dietologa vai psihologa," atgādina Vilnis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!