Foto: RIA Novosti/Scanpix
Maskavas Lielā teātra bijusī primabalerīna Anastasija Voločkova (attēlā), kura tika atlaista pārāk lielā svara dēļ, svētdien paziņojusi, ka teātrī balerīnas spiestas gulēt ar bagātiem sponsoriem.

Piedaloties kādā sarunu šovā un vēlāk intervijā radio Voločkova sacīja, ka uz seksu ar teātra patroniem galvenokārt spiestas kordebaleta dejotājas, bet reizēm arī solistes.

"Diemžēl Lielā teātra ģenerāldirektors ir pārvērtis Lielo teātri milzīgā bordelī," atzīmēja Voločkova, kura tika atlaista no darba teātrī 2003. gadā.

"Pirms desmit gadiem, kad es dejoju teātrī, es vairākkārt saņēmu šādus priekšlikumus dalīt gultu ar oligarhiem. (..) Meitenes tika spiestas apmeklēt banketus un iepriekš brīdinātas, ka pēc tam no viņām tiks gaidīts, lai viņas (..) nodarbojas ar seksu," apgalvoja Voločkova.

Atteikšanās gadījumā meitenēm tika draudēts ar aizliegumu doties viesizrāžu turnejās un pat uzstāties Lielajā teātrī.

Teātra direktors Anatolijs Iksanovs otrdien preses konferencē teātrī Voločkovas izteikumus atteicās komentēt.

Maskavas Lielo teātri piemeklējuši grūti laiki. Baleta trupas labākajam solistam Pāvelam Dmitričenko draud tiesa par uzbrukumu kolektīva mākslinieciskajam vadītājam Sergejam Fiļinam, kuram 17. janvārī sejā tika ielieta skābe, radot trešās pakāpes apdegumus sejā, uz galvas un acīs.

Fiļins divas nedēļas pavadīja Maskavas slimnīcās, kur viņam tika veiktas vairākas acu operācijas. Tagad viņš Vācijā iziet rehabilitācijas kursu, kas varētu ilgt vairākus mēnešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!