Foto: PantherMedia/Scanpix
Zinātnieki no Ontario štata universitātes izpētījuši mugurkaula kustības mehānismu intīmas tuvības laikā un izskaitoļojuši labāko seksa pozu vīriešiem, kuriem sāp mugura.

Kā vēsta ārvalstu mediji, pretestatā apgalvojumam, ka "karošu" pozīcija, kurā partneri guļ uz viena sāna ar saliektām kājām ir ērtākā līdzīgā situācijā, izrādījies, ka piemērotāka poza tomēr ir "uz ceļiem" vai "vīrietis aizmugurē".

Zinātnieki savā pētījumā analizējuši 10 pāru mugurkaula kustības seksa laikā - viņi visi praktizējuši visizplatītākās pozas.

Vadoties pēc iegūtajiem datiem, zinātnieki izstrādājuši un piedāvā visnotaļ oriģinālas rekomendācijas.

Vīriešiem, kuriem ir grūtības saliekt muguru, zinātnieki ieteikuši "karošu" pozu nomainīt ar pozu "vīrietis aizmugurē". Pētījuma autori tāpat apgalvo, ka stiprā dzimuma pārstāvjiem ar šādu patoloģiju vajadzētu intīmās tuvības laikā izdarīt kustības ar gurniem, bet necensties grūdienus radīt ar mugurkaulu.

"Līdz šim mediķi šādiem pacientiem ieteikuši "karošu" pozu, bet mēs esam atklājuši, ka tā ir nepareiza pieeja. Seka pozīcijas, kuras būs piemērotas pacientiem ar konkrētām muguras problēmām, noteikti nederēs pacientiem, kuriem ir cita veida sūdzības. Mēs ceram, ka iegūtie rezultāti uzlabos daudzu pāru dzīvi," norādījusi pētījuma autore Natālija Sidorkeviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!