Foto: Privātais arhīvs

Pasaulē zināmākajām Siāmas dvīnītēm Ebigeilai un Britānijai Henselām nu ir vēl viens ģimenes loceklis – viena no māsām 34 gadu vecumā apprecējusies. Juridiski laulība slēgta starp Ebigeilu un ASV armijas veterānu Džošu Boulingu, vēsta ASV mediji.

Māsiņas Henselas plaša mēroga popularitāti ieguva 1996. gadā, kad piedalījās Opras Vinfrijas šovā. Vēlāk viņām bija savs realitātes šovs TV kanālā TLC; šovam gan bija tikai viena sezona. Pēc tam Siāmas dvīnes nozuda no publiskās skatuves. Arī patlaban viņas klusi dzīvo un strādā Minesotā, abas ir skolotājas, piektās klases audzinātājas.

Viena no dvīnēm 2021. gadā izgājusi pie vīra – Ebigeila salaulājusies ar mediķa izglītību guvušo armijas veterānu Džošu Boulingu. Pāris dzīvo turpat Minesotā, kur māsiņas Henselas arī uzauga. Par kāzu faktu plašāka sabiedrība uzzinājusi tikai nupat – par tām liecina tikai dažas fotogrāfijas un daži video sociālajos tīklos. Jaunais pāris medijiem izvairās sniegt plašāku komentāru par savu privāto dzīvi un preses jautājumus ignorē. Zināms vien tas, ka Ebigeila ar savu mīļoto draudzējās vairākus gadus un pirms trim gadiem savu savienību noformēja oficiāli. Kāzas notikušas visnotaļ šaurā lokā.

Foto: Privātais arhīvs

Māsas pārstāv visai retu Siāmas dvīņu paveidu – viņas ir dicefālie dvīņi, kas nozīmē vienu asinsriti. Viena kontrolē vienu ķermeņa pusi, otra – otru. Visi orgāni, kas atrodas zemāk par vidukli, abām ir kopīgi. Taču abas ir izteikti individuālas, ar atšķirīgiem raksturiem. Toties māsām ir kopīgi hobiji – pārgājieni, ekskursijas, arī skriešana. Agrāk viņas izteikušās, ka nevēlētos tikt viena no otras atdalītas, jo tad daudz kas no ierastās dzīves vairs nebūtu iespējams.

Henselām šobrīd ir 34 gadi. 16 gadu vecumā kādā intervijā viņas izteicās, ka gribētu kādreiz būt arī māmiņas.

Kā raksta ASV medijs "Today", apmēram viens pāris no katriem 200 tūkstošiem dzīvi dzimušiem dvīņiem ir Siāmas dvīņi, 70% – sievietes. Lielākā daļa Siāmas dvīņu neizdzīvo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!