Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā liecina izdevumā "Journal of Sex & Marital Therapy" publicēts pētījums, liela daļa vīriešu mīlēšanos ar sievieti grūtniecības laikā uzlūko ar pietāti, uzskatot, ka tā var kaitēt bērnam, to savainojot, vēstī "Women's Health".

Tas atklāts, aptaujājot 105 vīriešus vecumā no 20 līdz 46 gadiem, kuru partneres bija vidēji 38. grūtniecības nedēļā.

Tāpat arī konstatēts, ka lielākā daļa vīriešu labprātāk ar seksu šai laikā nodarbojas retāk, jo 81 procents pētījuma dalībnieku uzskata, ka var traumēt augli vai izsaukt pāragras dzemdības.

Tiesa, vīrieši norādījuši, ka ar attiecībām kopumā jūtas apmierināti un retāka mīlēšanās viņiem problēmas nesagādājot.

Pētnieki, komentējot šo tendenci, gan uzsver, ka mīlēšanās jebkurā grūtniecības periodā nav bīstama, ja vien sieviete necieš no kādām augļa iznēsāšanas komplikācijām.

"Mīlējoties grūtniecības laikā, ieteicams izvēlēties pozas, kurās sieviete jutīs mazāku spiedienu. Šai gadījumā visneērtākā būs ierastā misionāru poza.

Tāpat nav jābaidās mīlēties, ja vīrietis ir "dabas mātes bagātīgi apdāvināts" – augli līdz pēdējam brīdim sargā noslēgta dzemde, un pat tad, ja vīrietis sievietē iekļūst dziļāk, mazulis ir augļūdeņu apkļauts un atrodas drošībā," rezumē eksperti.

Tiesa, ja grūtniecība ir ieilgusi vairāk par deviņiem mēnešiem, tad gan mīlēšanās var izsaukt dzemdības, vīrieša sēklai, kā arī sievietes izjustajam orgasmam radot dzemdes spazmas, kas šai gadījumā ir nepieciešamas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!