Foto: Mavrix/Scanpix
Uzacis ir ne tikai viens no noteicošajiem elementiem pievilcīga izskata radīšanā, bet arī nodrošina acu mitrināšanu, kā arī aizsargā tās no sāļajiem sviedriem, dažādiem netīrumiem, kā arī laikapstākļu nokrišņiem. Tāpat tās ir neaizstājams neverbālās komunikācijas rīks, ļaujot cilvēka mīmikai paust emocijas.

Tiecoties pēc glītākas uzacu formas, nereti gan tiek pārspīlēts ar to matiņu izraustīšanu. Tā kā uzacu matiņu folikulas atjaunojas samērā lēni, nereti nākas gaidīt ilgu laiku, aptuveni sešas līdz astoņas nedēļas, kamēr uzacis ir ataugušas pilnībā, un vizuālais defekts ticis novērsts.

Lai paātrinātu apnicīgo uzacu ataudzēšanas procesu tiek piekoptas visdažādākās metodes un šai sakarā izdevums "Ayushveda" ir apkopojis vairākus ieteikumus, kā veicināt matiņu atjaunošanos.

Palielini ikdienā uzņemto olbaltumvielu daudzumu!

Uzacu matiņus galvenokārt veido proteīni, tāpēc, ja vēlies tos ataudzēt pēc iespējas ātrāk, palielini ikdienā uzņemto olbaltumvielu daudzumu!

Tāpat ieteicams iziet komplekso vitamīnu lietošanas kursu, papildus uzņemot arī A, C, B3 un E vitamīna devas, kuri stimulēs arī tavu matu un nagu augšanu.

Savukārt, lai veicinātu matiņu folikulu atjaunošanas, lieto folijskābes tabletes!

Uzlabo asinsriti!

Teju katra no mums ir dzirdējusi vecmāmiņas padomu, ka, lai iegūtu garus un veselīgus matus, tie bieži jāķemmē. Tādējādi tiek veicināta galvas ādas asinsrite, un līdzīga metode piemērojama arī uzacu ataudzēšanā.

Ar speciālu uzacu ķemmīti izsukā tās divas reizes dienā, ievērojot dabisko matiņu augšanas virzienu!

Vecmāmiņu pārbaudītā metode - rīcineļļa

Rīcineļļa ir teju universāls skaistumkopšanas līdzeklis, jo tās sastāvā esošās dziednieciskās vielas baro un mitrina sausu ādu, dziedē apdegumu un nobrāzumu rētas, mazina ādas kairinājumu, kā arī lieliski stimulē matu augšanu.

Ik vakaru ar vates kociņa palīdzību uzklāj rīcineļļu uzacīm, ļauj tai nedaudz iesūkties un atstāj eļļu uz nakti. Tāpat šo metodi vari pielietot, tiecoties pēc biezākām un garākām skropstām.

Alveja un sīpols

Līdzīgi rīcineļļai, matiņu augšanu veicina arī alvejas un sīpola sula, kas stimulē asinsriti, kā arī mitrina ādu.

Saspaidi trauciņā alvejas un sīpola gabaliņus, līdz izveidojas viendabīga masa un uzklāj to uz uzacīm. Alveja neitralizēs sīpola smaržu, tāpēc masku uz uzacīm vari atstāt, arī dodoties gulēt, nebaidoties par specifisko aromātu.

Vizuālie triki

Lai izvairītos no mākslīguma efekta, ietonējot uzacis vietās, kur trūkst matiņu, vienas līnijas vietā ievelc vairākas mazas un pārtrauktas svītriņas, kā arī ņem vērā, ka uzacu zīmulim teicami jāsaskan ar tavu dabisko matu toni!

Tāpat, attīstoties skaistumkopšanas industrijai, veikalos pieejamas arī dabisku matiņu uzacis, kuras vari piestiprināt vajadzīgajā vietā. Šo metodi, kā arī permanento grimu, kas ļauj ietonēt uzacu līniju ilgākam laika periodam, izmanto arī vēža slimnieki pēc ķīmijas terapijas rezultātā piedzīvotās matu izkrišanas, kad matiņu folikulas ir iznīcinātas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!