Foto: PantherMedia/Scanpix
Katram no mums piemīt kādas savdabīgas iezīmes, dažas no tām - iegūtas dzīves laikā, citas - iedzimtas, bet ir arī tādas īpatnības, kas, šķiet, piedzimt kopā ar piederību vienam vai otram dzimumam.

Izdevums "Men's Life" noskaidrojis sieviešu ieradumus, kas vīriešu acīs izskatās vismaz savdabīgi, bet reizēm arī pavisam neizprotami. Lūk, kā pēc vīriešu domām, iekārtots sievietes prāts. Sievietes domas atspoguļotas pirmajā personā, jo citādi nemaz neesot iespējams.

Viss jāsaprot bez vārdiem

Foto: PantherMedia/Scanpix

Skaidri zinu, ko tu šajā brīdī domā vai kas slēpjas šajā frāzē. Mēs, meitenes, esam dzimušas analītiķes, stratēģes un ekspertes spriedumu jomā. Tevi daba apveltījusi vien ar fizisku spēku, bet mūs - ar spēju lasīt domas. Un mūs ļoti apbēdina, ja tu nesaproti, ko esmu domājusi, paceļot vienu uzaci. Bet pavisam sarūgtina, ka tu atsakies saprast, ka vārds "nē" var nozīmēt arī "jā"! Mēs spējam rakt dziļi, izskaidroties bezgalīgi un precīzi lasīt starp rindiņām paslēpto jēgu.

Topogrāfiskais idiotisms

Foto: Publicitātes foto

Jeb telpiskais kretīnisms. Tas nekas, ka es neprotu orientēties kartē, globusā vai atlasā. Visas šīs kartes meiteni var tikai nobaidīt. Nesaprotu, kāda jēga vilkt līnijas uz kartes, lai apzīmētu ielu, nenorādot virzienu, kādā jāiet - pa labi vai pa kreisi? Kā gan lai es saprotu - vai tai jābūt ielas kreisajai vai labajai pusei? Daudz vienkāršāk ir orientēties pēc lielveikaliem, skaistumkopšanas saloniem, krāsainiem reklāmas plakātiem un citām vietu apzīmējošiem objektiem.

Ne soli bez mīļotās somiņas

Foto: Publicitātes attēli

Somiņas, somas, tašas un citi apgrūtinoši, līdzi nēsājami krāmi. Sieviete ir daudzfunkcionāls radījums. Mēs spējam vienlaicīgi skatīties televīziju, runāt pa tālruni, gatavot vakariņas un gludināt drēbes. Ikvienā no šiem procesiem piedalās visas mūsu ķermeņa daļas. Mēs esam pilnīgi pārliecinātas, ka daba mums piešķīrusi otru roku nevis skaistumam un simetrijai, bet tāpēc, lai tajā kaut ko nestu. Izejot uz ielas bez rokassomiņas, mūs pārņem panika un neizpratne, kur gan tagad likt lieko roku.

Somiņu politikai ir divi galvenie nosacījumi:

1) jo lielāks somas izmērs un tā ir ietilpīgāka, jo vairāk lietu nepieciešams tajā salikt;

2) gadījumā, ja manā somā neatradīsies lietussargs, kosmētika, rezerves liekās skropstas, nagu pulējamā vīlīte, tad man to visu noteikti ievajadzēsies. Sāksies lietus, tu mani uzaicināsi pie sevis izžāvēt drēbes, es palikšu pie tevis pa nakti, bet no rīta nevarēšu iziet uz ielas bez kosmētikas un liekajām skropstām. Toties pēc visām uzskaitītajām manipulācijām mani nagi noteikti būs zaudējuši spīdumu.

Nagus nost no TV pults!

Foto: DELFI

Vīrieši nesaprot, kāpēc tad, ja esi ieslēgusi savu mīļāko seriālu, bet pati otrā istabā runā pa tālruni, kanālus pārslēgt vienalga nedrīkst. Tas taču ir tik vienkārši - es jau teicu, ka esmu daudzfunkcionāla, tā ir mana lielā priekšrocība. Man ir lieliska dzirde, bet bildi es piezīmēšu iztēlē.

Uz dāmu istabu kopā ar draudzenēm

Foto: Shutterstock

Meitenes sabiedriskās vietās uz tualeti dodas bariņā, bet vīrieša prātam tā ir mistērija. Pati labākā vieta, kur apspriest savas kompānijas vai pie blakus galdiņa tikko apsēdušos puišus, protams, ir telpa ar uzrakstu WC uz durvīm. Meitenēm tā kalpo par konferenču zāli un stratēģisko plāno izstrādes punktu sāncenšu novākšanai pie malas.

Neģērbties atbilstoši laikapstākļiem

Foto: PantherMedia/Scanpix

Sievietes bieži ģērbjas neatbilstoši laikapstākļiem. Ārā sniegs un sals, bet mums norunāts randiņš. Tev mugurā dūnu jaka un ausaine. Manu ietērpu veido plānas zeķbikses, džinsa auduma šortiņi un īsa ādas jaciņa, kas skatienam atklāj manu jauko vēderiņu. Cepuri es, protams, nevalkāju. Tu skaties uz mani un trīci - ne aiz kaisles, vienkārši auksti kļūst skatoties. Mani steidzami jāsasilda, jāpabaro un jāpadzirda! Tāpēc pastaiga pa parku tiek atcelta. Un kurš tagad teiks, ka esmu nepiemēroti ģērbusies? Ņem vērā, ka katra manas garderobes detaļa tika rūpīgi pārdomāta, jau pirms tu mani uzaicināji uz randiņu. Bez vajadzības es "smago artilēriju" nekad nelietoju (lasi - "neuzvelku").

Uz svētkiem – tonnām kosmētikas

Foto: AFP/Scanpix

Vēl viena sieviešu īpatnība, ko nesaprot vīrieši - kāpēc uz svinīgiem pasākumiem tik ļoti jākrāsojas. Trīs kārtas tonālā krēma, astoņi rūža toņi, skropstas, krāsotas ar četrām dažādām tušām (apjomam, garumam, biezumam un ar uzliekuma efektu) mums, meitenēm, ir tāds pats obligāts izdevušos svētku priekšnoteikums kā šampanietis, torte un salūts.

Nav grima - nav svētku noskaņojuma. Visas citas meitenes taču uzreiz zinās, ka esmu atnākusi nesagatavojusies, kā nākas, bet tātad - kļuvusi pārāk droša par saviem panākumiem. Bez dekoratīvās kosmētikas es viņām mestu izaicinājumu, bet viņas savukārt darītu visu iespējamo, lai parādītu, ka ir labi sagatavojušās atšķirībā no manis. Bet tas nozīmē, ka man svētki beigušies. Tāda, lūk, nežēlīga ir sieviešu pasaule.

Notikumu steidzināšana

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vīrieši nesaprot sieviešu nepacietību. Man kā sievietei nav briesmīgāku moku kā gaidīšana. Nenoteiktība spīdzina, neļauj iemigt un laupa apetīti. Es glābju savu psiholoģisko veselību - tāpēc arī gribu tik ātri iepazīties ar taviem vecākiem.

Atkarība no glancētajiem žurnāliem

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vīriešiem nav ne jausmas, kāpēc sievietes pērk 200 lappuses biezus žurnālus, kuros lasāmvielas ir kādas padsmit lappuses. Tu brīnies, ka es, nodaļas vadītāja tik nopietnā uzņēmumā, ar trim augstākajām izglītībām, tērēju laiku spīdīgām bildītēm, kurās nav ne grama informācijas? Viss ir ļoti vienkārši: katra sieviete pēc dabas ir estēte, mums patīk skaistas bildītes, mēs tās varam vērot stundām ilgi, jo bildītes mums pastāstīs vairāk nekā jums, vīriešiem, teksti un grafiki.

Kāpēc jāatver mute, krāsojot skropstas

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vīrieši brīnās, kāpēc sievietes, krāsojot skropstas, atver muti. Es tā daru ne tāpēc, lai nobiedētu tevi, bet savu dārgo acu saglabāšanai. Nokrāsot apakšējās skropstas tā, lai netrāpītu ar birstīti acī, bez atvērtas mutes nekādi nav iespējams. Turklāt, krāsojot skropstas, nespēju atturēties no sajūsmas par sevi. "O!" es saku.

Visapkārt izmētātas sprādzes, gumijas, ķemmes

Foto: Shutterstock

Sievietes mati, sprādzes, matu gumijas un sukas atrodas itin visur mājā - kāpēc? Ai, tu atradi manas sprādzes, cik labi, es jau domāju, ka kaut kur dzīvoklī ir vieta, kur tās ielien, lai nomirtu.

Man ir daudz matu suku, sprādžu, gumiju un matu, tāpēc nav nekāds brīnums, ka nevaru tam visam izsekot līdzi. Tu taču nespēj izsekot saviem 30 zeķu pāriem?

Atklāšu noslēpumu, ka patiesībā, izmētājot matus un sprādzes, es iezīmēju teritoriju, īpaši, ja tā ir vecpuiša teritorija, un man uz to nav tiesību. Sprādzes un mati atbaidīs citas daiļā dzimuma pārstāves vai, ļaunākajā gadījumā, tās citas iznīcinās tev pāris simtus nervu šūnu, kas arī ir patīkami.

No mājas iziet tad, kad jau jābūt galamērķī

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja sievietei kaut kur jābūt 19:00, tad viņa tai brīdī iziet no mājām. Laika un telpas jēdzieni man ir abstrakcijas, es centos paspēt, bet nepaspēju. Tāpēc, ja gribi, lai es ierastos laikā, norunā randiņu uz pulksten 19:00 un pasaki, ka man jāiziet no mājām vismaz 18:30 - tad es nenokavēšu.

Vārdu salikumā "Es tūlīt" vīrieši un sievietes saskata atšķirīgu jēgu. Jae s saku, ka esmu gatava iziešanai, kad rītakleitā iznāku no vannasistabas (bet vēl jānokrāsojas, jāapģērbjas un jāizveido frizūra), rēķinies ar to, ka tev rezervē ir vēl vismaz pusstunda.

Aiziet pēc piena, bet atgriežas jaunā kleitā

Foto: Shutterstock

Vīriešus mulsina, ka sieviete var no rīta aiziet uz pārtikas veikalu, bet atgriezties pēcpusdienā - jaunos mini svārkos ar šķēlumu līdz viduklim, surikata ādas zābakos un ... bez produktiem. Prioritāro pirkumu saraksta topā, protams, ir zābaki, es sen (veselu nedēļu) par tādiem sapņoju, bet svārciņus nopirku kā balvu sev par veiksmīgu zābaku izvēli. Āriene, tātad - apģērbs, man ir svarīgāks par pilnu vēderu. Ja mans skaistums pēkšņi nobālēs, vēders vienalga paliks ar mani, bet par tevi neesmu tik pārliecināta. Un, loģiski, es aizmirsu nopirkt pārtiku, jo domāju par tevi, tātad par svārkiem, tātad par zābakiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!