Foto: AFP/Scanpix
Sievietes pievilcīga izskata dēļ ir gatavas izmēģināt pat visdīvainākās lietas, nežēlojot tam ne laiku, ne resursus. Šai sakarā izdevums "Cosmopolitan" ir apkopojis sešas šausminošas sejas kopšanas procedūras, kas patiesi tiek pielietotas.

Aitas placentas maska

Maska, kas pagatavota no aitas placentas, tiek pielietota tās ādu atjaunojošā efekta dēļ, kā rezultātā sejas āda kļūst elastīgāka un svaigāka.

Uguns dvielis

Šī procedūra tiek pielietota Ķīnā. Tās laikā uz sejas tiek uzklāts spirtā samērcēts dvielis, kas tiek aizdedzināts. Liesmām pieņemoties spēkā, dvielis tiek norauts no sejas, lai izvairītos no smagu apdegumu gūšanas, kas gan ne vienmēr izdodas. Metodes mērķis ir noguruma pēdu mazināšana.

Putna mēslu maska

Lakstīgalu izkārnījumi savulaik tika izmantoti Japānas geišu ikdienas skaistuma rituālos. Mēsli tika pārstrādāti pūdera formā, un ar tiem skaistules noņēma no sejas ievērojamo grima slāni, atjaunojot sejas mirdzumu. Mūsdienās atsevišķi skaistumkopšanas saloni piedāvā līdzīgu procedūru ar putnu izkārnījumiem, kas apstrādāti ar UV stariem.

Spermas maska

Vīrieša sēkla tiek izmantota ne tikai neparastās diētās, pievienojot to kā piedevu kokteiļiem, bet arī skaistumkopšanas procedūrās. Pastāv uzskats, ka maska, kas pagatavota no šīs vielas, uzlabo problemātiskas ādas stāvokli, kā arī to teicami mitrina.

Asins injekcijas

Šo šokējošo procedūru savulaik izmēģināja sabiedrības dāma Kima Kardašjana. Procedūras laikā no vēnas tiek paņemtas asinis, injicējot tās sejā vairāku smalku dūrienu veidā. Tādējādi tiek atjaunota ādas elastība, jo izstrādājas dabiskais kalogēns, un tā rezultātā āda izskatās krietni jaunāka.

Kaķa kastītes smilšu maska

Pirms neilga laika Amerikas blogosfērā parādījās video, kurā kāds modes entuziasts izmēģināja kaķa kastītes satura izmantošanu kā īpašu masku. Tiesa, nav zināms, kāds bija drosminieka mērķis. Skaidrs ir vien tas, ka smiltis satur toksiskas vielas, kurām nudien nav īstā vieta uz tavas sejas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!