Foto: Mavrix/Scanpix
Arī šosezon modē joprojām ir biezas un izteiksmīgas uzacis, kas izceļ tavas acis. Tiesa, tās ne vienmēr izdodas uzkrāsot pietiekami kvalitatīvi, efektu pārvēršot par defektu. Šai sakarā piedāvājam portāla "Cosmopolitan" pamācību ātrai uzacu izcelšanai un to biezuma imitēšanai.

Ietonē iecerēto uzacu formu

Kad sejai uzklāts tās pamattonis, kas fiksēts ar pūderi, ar uzacu zīmuli izveido iecerēto uzacu kontūru. Ņem vērā, ka to iekšējo un ārējo daļu nedrīkst apvilkt pilnībā, kontūru it kā noslēdzot. Tas radīs teātra grima efektu, tāpēc uzacu kaktiņus atstāj vaļējus.

Izveido struktūru

Lai uzacīm piešķirtu biezumu un struktūru, uzklāj tām pūderi, kas ir par toni gaišāks nekā sejai izmantotais. Tādējādi matiņi izskatīsies biezāki, kā arī savāktāki, un uzacis būs vieglāk ietonēt ar ēnām.

Piešķir toni

Uzklāj uzacīm ēnas, pēc tam izķemmējot to stūrus pretēji augšanas virzienam, lai novērstu pārmērīgu akcentēšanu un uzzīmēto uzacu efektu. Savukārt pašas uzacis ķemmē augšanas virzienā, nogludinot saspurojušos matiņus.

Izgaismo uzacu kaulu

Uzklājot uzacu kaulam gaišas ēnas, tiks akcentēta to forma, kā arī kopskats izskatīsies sakoptāks. Nobeigumā vari uzacīs ieklāt arī nedaudz želejas, kas tās fiksēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!