Foto: AP/Scanpix
Kurš gan nav piedzīvojis situāciju, kad lūdzam pārfotografēt kādā svarīgā dzīves brīdī vai notikumā uzņemtu fotogrāfiju tāpēc, ka neesam apmierināti ar savu attēlu? Lai no tā izvairītos, portāls "Cosmopolitan" piedāvā 12 noderīgu paņēmienu, kas ievērojami uzlabos mūsu izskatu fotogrāfijās.

1. Vispirms uzklāj grimu acīm, lai perlamutra acu ēnas nenobirtu uz vaigiem un tos nepadarītu spīdīgus!

2. Ieēno acs apakšējo plakstiņu! Tādējādi acs kontūra būs izteiktāka un skatiens – izteiksmīgāks.

3. Neskopojies ar skropstu tušu! Ja tavas skropstas būs nekrāsotas, seja attēlā pazudīs, savukārt bagātīgi krāsotas skropstas, sākot jau no to saknītēm, skatienu padarīs dziļāku.

4. Neaizmirsti par ausīm! Ja esi no tiem cilvēkiem, kam piesarkst ausis, nopūderē tās, sapludinot toni ar pārējo seju!

5. Neizgaismo acs iekšējo stūrīti! Lai gan valda uzskats, ka, ieēnojot acs iekšējos stūrīšus gaišākus, tās izskatīties lielākas, patiesībā vari panākt gluži pretēju efektu. Tā vietā izlīdzies ar konsīleri, kas maskēs tumšos lokus!

6. Veido kontūras! Pirms fotografēšanās īpaši svarīgi ir ieēnot vaigu kaulus, kā arī pieri. Tā tu savai sejai piešķirsi kontūras un izciļņus, kas tik ļoti patīk kameras acij.

7. Izcel uzacis! Spēcīga un kopta uzacu līniju seju padarīs izteiksmīgāku.

8. Mitrini lūpas! Lai tās izskatītos lielākas un pievilcīgākas, pirms fotografēšanās uzklāj spīdumu vai lūpu balzamu, nevis košu lūpu krāsu!

9. Fotografējies rīta un vakara stundās, bet ne pusdienlaikā. Dienas gaisma radīs nevajadzīgas ēnas un izgaismos tavu pieri, savukārt rīta saule radīs vēsāku gaismu, bet vakara – silti sarkanīgas nokrāsas.

10. Fotografējies uz balta fona! Tas tavu seju padarīs gaišāku un izgaismotāku.

11. Ja uzņem attēlu pati, noliec kameru uz leju, savukārt, fotografējoties ar draudzenēm, ļauj attēlu uzņemt garākajam cilvēkam!

12. Nepārspīlē ar tonālo krēmu! Tas var sakrāties krunciņās un padarīt sejas ādu un tavu izskatu krietni vecāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!