Foto: PantherMedia/Scanpix
Sejas mazgāšana šķiet viena no vienkāršākajām ikdienas higiēnas sastāvdaļām, tomēr vairumam no mums piemīt nelāgi un visai izplatīti paradumi, kas kaitē ādas skaistumam un veselībai, vēstī "Women's Health", piedāvājot populārākos no tiem.

Nepiemērotu mazgāšanas līdzekļu izvēle

Ādas tipam atbilstošs līdzeklis attīrīs to no netīrumiem un grima, bet nenolobīs ādas izstrādāto dabisko eļļu, kas to sargā no kairinājuma. Ja tava seja pēc mazgāšanas kļūst sārta un savilkta, izvēlies maigāku tīrīšanas līdzekli.

Pārcenšanās

Seju vēlams nomazgāt no rīta un vakarā, kā arī, ja nav lietota kosmētika, iztikt vien ar noskalošanu tīrā ūdenī. Periodiska ādas atpūtināšanas no ķīmiskajiem tīrīšanas līdzekļiem nāks tai par labu.

Nepareiza ūdens temperatūra

Uzskats, ka silts ūdens poras atver, bet auksts – aizver, ir mītisks, jo porām, kā uzsver speciālisti, nav muskuļu, kas ļautu tām kustēties.

Visieteicamākā ir remdena ūdens temperatūra, jo pārāk silts ūdens nomazgās arī dabisko ādas sebumu, kas var veicināt tās sausināšanu, vai arī, tieši pretēji, radīs pārāk lielu sebuma izstrādāšanos, ādai kļūstot taukainai.

Pārāk bieža skrubēšana

Ādu ieteicams skrubēt, augstākais, divreiz nedēļā, tā atbrīvojoties no atmirušajām šūnām un attīrot poras. Lieto maigus, ja iespējams, dabiskus skrubjus, piemēram, cukura – medus masku, ādu masējot ar pirkstiem, nevis mazgāšanas sūklīti.

Nepietiekama noskalošana

Mazgāšanas līdzekļu vai masku nenoskalošana pilnībā sausina ādu, ka arī nosprosto poras. Parūpējies, lai žokļa līnija, deguna sāni, ka arī deniņi vienmēr tiktu notīrīti pilnībā.

Rīvēšana ar dvieli

Seju ieteicams nosusināt, jo berzēšana un ādas rīvēšana mazina tās elastību, norīvējot ne tikai šūnas, bet arī veicinot grumbu veidošanos. Tāpat lieto tikai sejai paredzētu dvieli, lai izvairītos no baktēriju nokļūšanas uz ādas.

Kavēšanās ar mitrināšanu

Mitrinošu krēmu vēlams uzklāt uzreiz pēc sejas nomazgāšanas. Tad āda vislabāk uzsūks tajā esošās vērtīgās vielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!