Foto: PantherMedia/Scanpix
Vasarā labprāt valkājam sandales un siksniņkurpes, kas skatieniem paver ne tikai iespējamo pedikīra trūkumu, bet arī sausus un, sliktākajā gadījumā, saplaisājušus papēžus. Ja arī tev gludas un maigas pēdas šķiet teju neiespējamā misija, iepazīsties ar ekspertu sagatavotajām receptēm pēdu kopšanā!

Pirms izmēģini turpinājumā apkopotās procedūras, ņem vērā, ka no tām jēga būs tikai tad, ja pēdas iepriekš tiks apstrādātas ar pumeku vai vīlīti. Tāpat aizliegts vīlēt slapju ādu, tā riskējot to savainot, kā arī griezt to ar šķērēm vai žiletēm.

Atceries, ka pēdas jāmērcē ūdenī, kas nav karstāks par 38 grādiem, kā arī ne ilgāk par 15 minūtēm!

Jāpiebilst arī, ka sausi un plaisājoši papēži nereti rodas kāju sēnītes rezultātā, tāpēc, ja bojātajai ādai nelīdz nekādi līdzekļi, vērsies pie profesionāļa!

Skūšanās putas un mutes skalojamais līdzeklis


Foto: PantherMedia/Scanpix
Iezied pēdas ar skūšanās putām, savukārt bļodiņā uz pusēm sajauc siltu ūdeni ar mutes skalojamo līdzekli. Pēc tam iegūtajā šķīdumā samērcē dvieli un aptin to ap ar skūšanās putām noklātajām pēdām. Paturi kompresi trīsdesmit minūtes, pēc tam pēdas maigi noberzējot ar dvieli.

Rezultātā pēdām vajadzētu būt attīrītām no sausās ādas un gludām. Papildus efektam iezied tās ar pēdām paredzētu krēmu.

Eļļa


Foto: PantherMedia/Scanpix
Notīri pēdas ar pumeku, pēc tam ieziežot tās ar olīvu, koksriekstu vai mandeļu eļļu. Ja procedūru veic pirms gulētiešanas, bagātīgi iezied pēdas un uzvelc kokvilnas zeķītes, atstājot tās uz nakti. Eļļa mitrinās un baros ādu, un, ja tā ir ļoti sausa, veic procedūru reizi nedēļā.

Sāls vanniņa


Foto: PantherMedia/Scanpix
Pievieno pāris ēdamkarotes vārāmās sāls siltam ūdenim un paturi tajā pēdas 15 minūtes. Pēc procedūras iezied pēdas ar barojošu krēmu un uzvelc kokvilnas zeķītes.

Medus, soda un citrona sula


Foto: PantherMedia/Scanpix
Efektīva metode pēdu un papēžu mīkstināšanai ir arī medus un citrona sulas maska. Sajauc medu ar sodu un citrona sulu, uzklāj to iepriekš novīlētām pēdām un pēc 15 minūšu paturēšanas noskalo ar siltu ūdeni. Nobeigumā iezied pēdas ar krēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!