Foto: PantherMedia/Scanpix
Vasara viennozīmīgi ir laiks, kad varam justies īpaši skaistas – viegls iedegums, nedaudz grima un saulē mirdzoši mati liks par sevi justies pārliecinātai ikvienai sievietei. Tomēr atceries, ka tieši gada siltajā sezonā savu ādu pakļaujam arī vislielākajam stresam. Šai sakarā "Women's Health" piedāvā septiņas ādas kopšanas kļūdas, ko pieļaujam vasarā, pašas nezinot.

Lieko matiņu skūšana tūlīt pēc ieiešanas dušā

Ja liekos matiņus likvidē ar skūšanas metodi, ņem vērā, ka krietni labāk to ir darīt dušas vai vannas beigās, kad siltais ūdens būs atvēris poras un mitrinājis ādu. Tādējādi matiņus noskūt būs vieglāk, un āda tiks mazāk kairināta.

Noslaucīšanās pilnīgi sausai

Berzējot ādu ar dvieli, tā tiek kairināta un sausināta. Tā vietā, lai kārtīgi norīvētos, maigi nosusini ķermeni un ļauj tam nožūt pašam.

Saģērbšanās uzreiz pēc dušas

Ņem vērā, ka ādu nepieciešams mitrināt regulāri. Tāpēc pēc katras mazgāšanās reizes velti piecas minūtes laika krēma uzklāšanai, kā arī neaizmirsti par saules aizsargkrēma lietošanu!

Aizmiršana par krēma uzsmērēšanu svarīgākajām vietām

Visticamāk, uzklājot ādai krēmu, tu aizmirsti par tādām vietām kā bikini zona, kā arī āda ap padusēm. Tomēr, no tām likvidējot matiņus, āda tiek kairināta un tai vitāli nepieciešama mitrināšana!

Dezodoranta lietošana tikai rītos

Pētījumi liecina, ka antiperspirantu lietošana ir krietni efektīvāka, ja tos uzklājam ādai pēcpusdienā, kad mazāk svīstam. Tas ļauj līdzeklim labāk iesūkties ādā un pildīt savas funkcijas.

Aizsargkrēma nelietošana iekštelpās

Ja uzskati, ka tev saules aizsargkrēms nav vajadzīgs, jo visu dienu tāpat uzturēsies telpās, atceries, ka saules stari ir gana stipri, lai ietekmētu tavu ādu arī caur mašīnas stiklu vai pavērtu ofisa logu. Padari krēma uzklāšanu par tādu pašu ikdienas rituālu kā zobu tīrīšanu rītos!

Uzskatīšana, ka drēbes no saules tevi pasargā pietiekami

Ja vien neģērbies biezos un garos apģērbos, atceries, ka saules stari ādai piekļūst arī caur drēbēm – īpaši, ja esi iecienījusi plānas blūzītes un svārkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!