Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā liecina dažādu aptauju un pētījumu rezultāti – vecums, kurā mūsdienu sievietes sāk satraukties par ādas novecošanu un pirmajām grumbām, ir vien 24 gadi, savukārt pretnovecošanās krēmi arvien biežāk tiek sākti lietot jau 21 gada vecumā, vēstī telegraph.co.uk.

Visai satraucošie rezultāti noskaidroti Lielbritānijā veiktā aptaujā, kurā piedalījās 2000 sieviešu, un savs viedoklis par fiksētajām tendencēm ir arī skaistumkopšanas nozares profesionāļiem.
"Anatomiski cilvēka ķermenis sāk novecot, sasniedzot 20 gadu slieksni, un, protams, nekad nav par agru sākt domāt par sava ķermeņa un ādas veselību.

Tomēr šai sakarā jāuzsver nevis specializētas kosmētikas lietošana, bet gan ādas aizsardzība pret saules nodarīto kaitējumu un apkārtējās vides ietekmi, kā arī zināšanas par pareizu tās kopšanu," komentē pētījuma autori.

Šai sakarā vērts ņemt vērā, ka jaunībā jānodrošina aizsardzība pret ādas novecošanu, palēninot to un mazinot sekas, nevis jācīnās pret grumbām drastiskiem līdzekļiem.

Tā vietā eksperti sievietes aicina jau jaunībā sākt ievērot veselīgu dzīvesveidu – atturēties no kaitīgiem ieradumiem, rūpēties par veselīgu uzturu un pienācīgu miegu, neaizrauties ar uzturēšanos saulē un samazināt cukura patēriņu.

Kosmētikas izvēlē vitāli svarīga ir saules aizsargkrēma lietošana un pienācīga ādas mitrināšana ikdienā. Ja tas tiek aizsākts jau agrā jaunībā, āda izskatīsies jauneklīga krietni ilgāk, ievērojami mazinoties grumbām, saglabājoties ādas elastībai un neveidojoties pigmentācijai.

Eksperti arī uzsver, ka divdesmit līdz trīsdesmit gadu vecumā sievietēm nav nepieciešams plašs kosmētikas līdzekļu sortiments.

"Pārērīgi aizraujoties ar dažādu serumu un īpašu krēmu lietošana, āda zaudēs savu dabisko kolagēnu, kā arī var kļūt jutīga, veidojoties dažādām alerģijām.

Tā vietā vērts investēt kvalitatīvā mitrinošā krēmā, veselīgā uzturā un efektīvā saules aizsargkrēmā," rezumē eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!