Foto: PantherMedia/Scanpix
Celulīts ir viena no aktuālākajām mūsdienu sieviešu problēmām. Īpaši vasarā, kad siltais laiks ļautu atkailināt kājas, ģērbjoties īsos šortos, kleitās un svārkos, bet grubuļainā āda to liedz darīt. Šai sakarā piedāvājam "Women's Health" apkopotos ekspertu ieteikumus par fiziskajām aktivitātēm, kas nepatīkamo defektu sola likvidēt.

Lai cik nepatīkami tas nebūtu, nav tādu treniņu, kas ādu pilnībā atbrīvotu no celulīta. Tā kā grubuļaino efektu veido tauki, kas spiežas pret saistaudiem, vienīgais veids, kā mazināt celulītu, ir samazināt tauku daudzumu organismā.

Šai sakarā ieteicami vingrojumi, kas sadedzina pēc iespējas vairāk kaloriju. Viens no efektīvākajiem fizisko aktivitāšu veidiem ir intervāla treniņi, kas paaugstina arī fizisko noturību un aktivizē vielmaiņu, ļaujot taukiem degt arī pēc nodarbības.

Jāpiebilst, ka intervāla treniņu programmu vari izstrādāt arī mājas apstākļos – kombinē palēcienus, pietupienus, izklupienus, skrējienu uz vietas, atspiešanos un citas aktivitātes, vingrojumus izpildot noteiktā laika intervālā, pievienojot arī atpūtai paredzēto laiku!

Kombinējot fiziskās aktivitātes ar veselīgu uzturu un kaloriju deficītu, celulīts, neraugoties uz tā ģenētisko izcelsmi, patiesi mazināsies, sola eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!