Foto: RIA Novosti/Scanpix
Balstoties uz plaši pieejamo informāciju, sieviešu lielākajam kaitniekam – celulītam tiek minēti visdažādākie cēloņi, tomēr patiesībā vien retais zina tā rašanās iemeslus. Šai sakarā bloga vietnes "Just for me today" satura veidotāji, apkopojuši svarīgāko informāciju par celulīta veidošanos un tā likvidēšanu.

Izvērtējot celulīta rašanās bioloģiskos aspektus, mediķi secinājuši, ka tādas parādības patiesībā nemaz nav, tādēļ tā likvidēšana var šķist vēl neiespējamāka, jo cenšanās atbrīvoties no kā neesoša, var atgādināt cīņu ar vējdzirnavām.

Tomēr ar celulītu kā ķermeņa estētisku defektu ir pazīstams teju ikviens, un reti kura sieviete nepriecātos par formulu, kā no tā atbrīvoties uz visiem laikiem.

Termins "celulīts" tika ieviests pirms vairākām dekādēm Eiropas skaistumkopšanas industrijā, raksturojot nelīdzenu, rievotu un bedrītēm klātu ādu uz augšstilbiem, gurniem un pēcpuses, nekavējoties piedāvājot arī visdažādākos kosmētikas produktus un citus brīnumlīdzekļus tā likvidēšanai.

Zināms, ka to efektivitāte ir samērā apšaubāma, īpaši tad, ja skaistumkopšanas līdzekļi ir vienīgie ieroči, kas tiek izmantoti cīņā par gludas un mirdzošas ādas atgūšanu, tomēr, pielietojot turpinājumā minētos paņēmienus, cerētie rezultāti var kļūt krietni vieglāk sasniedzami.

Celulīts nav ādas kaite

Atceries, ka nelīdzeno ādu nespēs likvidēt ne īpašas želejas, ne neparastas izcelsmes ķermeņa losjoni, un, ļaunākajos gadījumos, tie nepatīkamo problēmu var pat saasināt. Celulīts nav ādas kaite, bet gan atrofējušos muskuļu šūnu sekas, un kosmētikas produkti gluži vienkārši nav pietiekami spēcīgi, lai uzlabotu to stāvokli.

Nē! dīvainām SPA procedūrām

Pirms pieraksties uz kārtējo nezināmas izcelsmes procedūru iecienītajā SPA salonā, ņem vērā, ka tā ne tikai iztukšos tavu maciņu, bet arī var radīt nopietnus ādas ievainojumus, brīdina mediķi.

Neraugoties uz šo procedūru sarežģītajiem nosaukumiem, kā arī to solītajiem efektiem, tā dēvēto problēmzonu stāvokļa uzlabošanā tās patiesībā ir neefektīvas, jo, līdzīgi krēmiem, neiedarbojas uz ādas dziļākajiem slāņiem.

Celulīts nav iedzimts

Nereti tiek popularizēts uzskats, ka celulīts ir ģenētiski iedzimts un no tā nav iespējams atbrīvoties, un šim viedoklim bieži vien piekrīt pat mediķi.

Patiesībā tā dēvēto apelsīna mizas efektu ir iespējams likvidēt, atjaunojot un tonizējot zemādas muskuļu šūnas un to elastību, neraugoties uz tā šķietamo bioloģisko izcelšanos, kā izplatītāko piemēru minot māti un meitu, kas sadzīvo ar šo defektu.

Vecumam nav nozīmes

No celulīta iespējams atbrīvoties jebkurā vecumā, neraugoties uz tā stadiju, jo celulītu likvidē noteikti vingrojumi, attīstot muskuļus problēmzonās.

Tādējādi, cīņu ar to iespējams uzsākt arī, neraugoties uz fiziskās sagatavotības līmeni, jo vienkāršākais veids, kā apelsīna mizas efektu likvidēt, ir sistēmātiskas fiziskās aktivitātes.

Vienīgais ierocis ir…

Lai novērstu celulītu, speciālisti iesaka koncentrēties uz ķermeņa elastību, muskuļu formu un tonusu veidojošiem vingrojumiem, tā atjaunojot muskuļu šūnas un ādas stingrību. Tāpat vingrojumu rezultātā zudīs arī iespējamie liekie tauki. Tiesa, tie ne vienmēr ir novēroti kombinācijā ar celulītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!