Foto: Shutterstock
Vai esi nogurusi no nemitīgas dārgu sejas ādas kopšanas produktu izmēģināšanas, kas tomēr nesniedz vajadzīgo efektu? Ja tā, tad pārskati nevis savu vannas istabas plauktiņa saturu, bet gan ēdienkarti un sāc uzturā biežāk lietot ekspertu apkopotus produktus, kas uzlabos gan tavas sejas ādas toni, gan struktūru.

Sarkanā paprika

Vienā sarkanās paprikas galviņā ir dienas nepieciešamā C vitamīna deva, kā arī vērtīgās šķiedrvielas un vitamīns B6.

Tāpat sarkanā paprika satur vielas, kas aizkavē grumbu veidošanos un veicina ādas apasiņošanu, kā arī novērš aknes veidošanos.

Tumšā šokolāde

Lielā antioksidantu daudzuma dēļ tumšā šokolāde ir viens no ieteicamākajiem produktiem, ko lietot uzturā. Tāpat tajā ir vielas, kas veicina ādas toņa uzlabošanos, liekot tai burtiski starot, kā arī pasargā ādu no saules kaitīgās ietekmes.

Savukārt kakao veicina asinsriti un paplašina artērijas, tā apgādājot ādas šūnas ar skābekli.

Lasis

Lasis ir lielisks produkts, ko iekļaut savā ēdienkartē, ja vēlies mazināt stresu, spriedzi un depresiju. Tajā ir ne tikai neaizstājamās Omega – 3 taukskābes, bet arī vitamīns D, kas ir vitāli svarīgs veselīgas un mirdzošas ādas uzturēšanā.

Eksperti apgalvo, ka regulāra Omega – 3 taukskābju lietošana uzturā efektīvi aizkavē grumbu veidošanos un novērš ādas elastības zudumu.

Kokosriekstu eļļa

Kokosriekstu eļļā ir laurskābe – spēcīga antibakteriāla viela, kas apkaro vīrusus, infekcijas un, attiecīgi, dažādus uz ādas radušos izsitumus. Tāpat tajā ir jau minētās vērtīgās Omega – 3 taukskābes, kā arī vitamīns E, kas ādu padara maigu, gludu un brīvu no grumbām.

Zaļā tēja

Zaļā tēja, kā uzsver speciālisti, jāiekļauj ikviena cilvēka ēdienkartē. Tajā ir liels daudzums antioksidantu, kā arī unikālās aminoskābes L – tanīna, kas novērš stresu un atslābina muskuļus.

Tāpat zaļajā tējā ir vielas, kas novērš ļaundabīgu audzēju veidošanos un iekaisumus, kā arī mazina paaugstinātu asinsspiedienu.

Spināti

Spināti satur lielu daudzumu dzelzs, magnija, vitamīnu A, C un E, kā arī šķiedrvielu. Tāpat tajos esošās vielas efektīvi cīnās pret ādas novecošanu un dažādiem iekaisumiem.

Kā apgalvo eksperti, spināti darbojas kā nenovērtējams organisma attīrīšanas līdzeklis no iekšienes, kā rezultātā arī tavs ādas stāvoklis, ēdot tos regulāri, ievērojami uzlabosies.

Selerijas

Selerijas ir lieliska vitamīna K krātuve, tās novērš paaugstinātu asinsspiedienu un veicina asinsriti.

Tāpat tajās ir daudz kālija un ūdens, kas novērš ādas mitruma zudumu, attiecīgi mazinot grumbas un tās nokarāšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!