Foto: Shutterstock

Pēc karstajām jūlija dienām augusts nudien ir atnācis kā rudens vēstnesis. Kā jau katrs gadalaiks, arī rudens mūs lutinās ar saviem labumiem, no kuriem viens ir ķirbis. To ne vien var pagatavot un pasniegt savai ģimenei visdažādākajos veidos, bet tas arīdzan var būt itin noderīgs sejas ādas kopšanā, ja to iekļauj sejas masku vai skrubja sastāvā. Šai sakarā piedāvājam pāris receptes, ko apkopojuši bellasugar.com.

Ķirbji ir bagātināi ar cinku, A un B vitamīnu, un tie spēj dziedēt un aizsargāt ādu no brīvajiem radikāļiem, tajā pašā laikā to maigi atbrīvojot no atmirušajām ādas šūnām. Lai pārliecinātos par ķirbja efektīvo iedarbību, to var iejaukt vai nu sejas maskā vai skrubī:

Sejas maska

Sejas maskas izveidošanai tev būs nepieciešama viena ceturtā daļa glāzes ķirbja un viena ola, kas saturēs masku kopā, kā arī papildus baros un tonizēs ādu.

Izveido masu: Sajauc kopā vienu ceturto daļu glāzes ķirbja un vienu olu.

Ja tev ir sausa āda: Pievieno izveidotajai masai nedaudz medus, kas papildus mitrinās ādu.

Ja tev ir taukaina āda: Savilktas ādas efektam piejauc maisījumam nedaudz ābolu sidra vai dzērveņu sulas.

Uzklāšana: Iepliķē sagatavoto maisījumu savā sejā, paturi to uz tās aptuveni 15 līdz 20 minūtes un pēc tam, lai atsvaidzinātu ādu, nomazgā to ar ūdeni.

Sejas skrubis

Sejas skrubja izveidošanai tev būs nepieciešamas divas ēdamkarotes ķirbja, svaigs laims, 1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas un 3 ēdamkarotes baltā cukura. Ķirbī esošai A vitamīns, laima citronskābe un laurskābe, ko satur kokosriekstu eļļa un cukurs atbrīvos seju no atmirušajām ādas šūnām, kā arī tajā pašā laikā uzlabos tās izskatu un novērsīs tumšu plankumu veidošanos nākotnē.

Izveido masu: Visas sastāvdaļas ieliec nelielā trauciņā un izveido biezu pastu.

Uzklāšana: Uzklāj skrubi sev uz sejas (neliec acu zonā), paturi to aptuveni 10 minūtes un pēc maigi noņem nost.

Mazgāšana: Atlikušo skrubja pārpalikumu nomazgā ar siltu ūdeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!