Foto: PantherMedia/Scanpix
Vairums sieviešu aknes ārstēšanā izmanto kosmētiskus un medicīniskus līdzekļus, kombinējot tos ar veselīgu uzturu. Tomēr, kā atzīst speciālisti, minētie līdzekļi ne vienmēr ir efektīvi un tos lieliski iespējams aizstāt ar dabiskām procedūrām.Šai sakarā piedāvājam portāla "Womanitely" apkopotas sešas dabiskas metodes aknes un citu sejas ādas problēmu ārstēšanai.

Medus un citrons

Medus un citrona maska ir labākais dabiskais līdzeklis, ar kura palīdzību mitrināt ādu, reizē "sausinot" aknes radītos izsitumus. Paņem citrona šķēlīti, apzied to ar medu un uzliec to uz sejas, paturot desmit minūtes.

Tvaika procedūras

Lai attīrītu poras, regulāri tvaicē seju – apmeklē pirti vai dari to mājās. Katliņā ielej ūdeni, tam pievienojot ēteriskas eļļas, un tur šajos tvaikos seju. Iespējams, sākotnēji jutīsi nelielu diskomfortu, tomēr rezultāts būs tā vērts.

Izmanto ledu

Ledus gabaliņi, ar tiem notīrot sejas ādu, mazinās ādas apsārtumu un iekaisumus, kā arī attīrīs poras. Sasaldē kumelīšu tēju, tā iegūstot vēl lielāku efektu!

Mālu maskas

Māli attīra ādu, izvadot no tās toksīnus. Tāpat tie mazinās izsitumu, savilks poras un lieliski mitrinās ādu. Vien pārliecinies, ka izmanto augstas kvalitātes produktu, kas patiesi pilda tam piedēvētās funkcijas!

Tomāti

Tomāti satur C, K un A vitamīnu, kas ir īpaši svarīgi veselīgas ādas uzturēšanā. Tāpat tajos ir anrioksidanti, kas cīnās ar brīvajiem radikāļiem. Uzliec uz sejas pāris tomātu šķēlītes un ļauj tām iedarboties, mitrinot ādu, savelkot poras un mazinot izsitumus.

Jogurta un gurķu sejas maska

Gurķos ir vielas, kas mazina iekaisuma procesus un dziedē brūces, tāpat tie lieliski mitrina ādu gurķos esošā ūdens daudzuma dēļ. Arī mediķi atzinuši, ka gurķa un bezpiedevu jogurta maska, kas savukārt normalizē ādas pH līmeni, ir lielisks veids, kā dabiskām metodēm cīnīties pret akni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!