Foto: PantherMedia/Scanpix

Arbūzs ir ne vien sulīgs, atsvaidzinošs vasaras našķis, bet arī lielisks palīgs sejas ādas kopšanā - tas satur 93 procentus ūdens un vitamīnus A, B6 un C, kas ne tikai mitrina, bet arī spēj uzlabot ādas izskatu. Viens no labākajiem veidiem, kā sejas ādas kopšanai izmantot arbūzu, ir pievienot tā sulu sejas maskām. Lai izveidotu sev piemērotāko sejas masku, ieskaties thebeautybean.com apkopotajās receptēs un ļauj arbūzu sulai darīt brīnumus.

Saulē apdegušai ādai

Iemērc pāris kokvilnas vates plāksnītes svaigā arbūzu sulā un uzklāj tās uz saules apdedzinātajām vietām. Atstāj sulu uz sejas aptuveni 15 minūtes un pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni.

Spīdīgai ādai

Sajauc vienu tējkaroti arbūzu sulas ar vienu tējkaroti bezpiedevu grieķu jogurtu. Uzklāj masku uz sejas un kakla, paturi to desmit minūtes un pēc tam nomazgā.

Pienskābe un jogurtā esošie fermenti maigi attīrīs ādu, kamēr arbūzu sula to mitrinās un dziedzēs.

Novecojošai ādai

Sajauc vienu tējkaroti arbūzu sulas ar vienu tējkaroti saspiesta avokado. Pēc uzklāšanas uz sejas, paturi to tur apmēram 20 minūtes un pēc tam nomazgā ar siltu ūdeni.

Avokado ir bagātināts ar Omega 3 taukskābēm, kā arī C un E vitamīnu, kas kopā ar arbūzu sulu veido iedarbīgu pretnovecošanās līdzekli.

Sausai ādai

Sajauc vienu tējkaroti arbūza sulas ar vienu tējkaroti organiskā medus. Sagatavoto masu uzliec uz sejas. Paturi to aptuveni 15 līdz 20 minūtes un pēc tam noskalo siltā ūdenī.

Iekaisušai ādai

Sajaus vienu tējkaroti arbūzu sulas ar vienu tējkaroti saspiesta banāna. Uzklāj gatavo masu uz sejas, paturi to tur 10 līdz 15 minūtes, pēc tam noskalo ar siltu ūdeni.

Banāns, kurš satur vitamīnus B2, B6 un B12, novērsīs iekaisumus veidošanos, padarot ādu staipīgu un maigu, savukārt arbūzs attīrīs tauku dziedzerus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!