Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka tieši tas, ko mēs ēdam, visvairāk ietekmē ne tikai ķermeņa kopējo, bet arī matu, nagu un ādas izskatu. Bieži vien tiek runāts par produktiem, kas nepieciešami, lai āda starotu, mati un nagi būtu veselīgi, bet augums – slaids, un no kā ieteicams izvairīties, tomēr ne vienmēr esam informēti, kādi produkti var kaitēt tieši ādas skaistumam. Tos apkopojis "Women's Health".

Cukurs

Pūtītes, pinnes un akne burtiski dievina cukuru. Ja tev ir problemātiska āda, ņem vērā, ka apsārtums un iekaisums kļūs vēl nopietnāks, ja no ēdienkartes neizslēgsi saldumus.

Tāpat ieteicams pētīt produktu, kuri šķietami nesatur cukuru, etiķetes. Tu būsi pārsteigta par tā patieso daudzumu gluži ikdienišķā produktā, piemēram, tomātu mērcē.

Piena produkti

Ja uz taviem pleciem, dekoltē zonā, uz žokļa līnijas un zoda regulāri parādās sāpīgas zemādas pumpas, kurām nav pūtītēm ierastā gala, iespējams, ikdienā uzņem vairāk piena produktu nekā tavs organisms spēj pārstrādāt.

Rezultātā ķermenis par to signalizē, veidojoties izsitumiem, kas visbiežāk parādās tieši sejas apakšējā daļā.

Pusfabrikāti un ātrās uzkodas

Baltmaize, čipši, frī kartupeļi, gāzētie dzērieni un saldumi strauji kāpina cukura līmeni asinīs, kā rezultātā tiek izjaukts hormonālais līmenis organismā un notiek pastiprināta dabiskā sebuma izdalīšanās.
Tas savukārt rada poru nosprostošanos, kā arī veicina ādas novecošanu, likumsakarīgi pasliktinoties tās vizuālajam izskatam.

Kofeīns

Dzērieni, kas satur kofeīnu, veicina organisma dehidratāciju, kā rezultātā mitrumu zaudē arī āda, mazinoties tās elastībai un dabiski izstrādātajam kolagēnam, kas savukārt veicina grumbu veidošanos.

Garneles, vēži, krabji, mīdijas, gliemeži un austeres

Jūras veltes, ko sedz čaula, satur vielu, kas var izraisīt aknes saslimšanu un poru nosprostošanos. Lai no tā izvairītos lieto uzturā zivis, kas satur Omega 3 taukskābes un attiecīgi ir ādai krietni draudzīgākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!