Foto: AFP/Scanpix
Kā atklāts nesen veiktā pētījumā, ideāla krūšu forma atkarīga no krūšu galu novietojuma proporcijas un to leņķa attiecībā pret krūtīm, vēstī "Daily Mail".

Ideālā proporcija paredz 45 grādu leņķi, kas veidojas no krūšu galiņa novietojuma, un 55 procentu lielu krūts daļu zem krūtsgala, apgalvo zinātnieki, skaidrojot, ka šādas formas krūtis slavenību lokā ir Skārletai Johansonei, Kembridžas hercogienei, Keitijai Perijai un Mirandai Kerrai.

"Rezultātā ideālo krūšu noslēpums slēpjas proporcijā starp krūts augšējo un apakšējo daļu, savukārt to izmēram nozīmes nav," piebilst pētnieki, uzsverot, cik svarīga ir minētās proporcijas ievērošana, veicot arī krūšu palielināšanas operācijas. Pretējā gadījumā – pēc silikonu ievietošanas kārotais efekts tāpat netiek iegūts, radot vilšanos.

Jāpiebilst, ka jaunatklātā ideālo krūšu proporcija, kas paredz attiecību 45 pret 55, novērota jau cilvēces pirmsākumos. Piemēram, sengrieķu tēlnieki, atveidojot sieviešu statujas, neapzināti veidojuši tieši iepriekš minētās formas krūtis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!