Foto: Shutterstock
Apģērbs ir viens no tiešākajiem un ērtākajiem veidiem, kā mums izpaust savu personību. Gadījumā, ja tev tomēr vēl nav izdevies atrast to tēlu un stilu, kas vislabāk raksturotu tavu individualitāti, vai arī joprojām neproti, netērējot daudz naudas, atsvaidzināt savu ierasto stilu, iepazīsties ar 15 profesionāļu visbiežāk sniegtajiem padomiem saistībā ar modi un stilu!

Atbrīvojies no liekajām mantām

Ja vēlies uzlabot savu izskatu un atsvaidzināt ierasto tēlu, bet skapis ir piekrauts ar novalkātiem, morāli novecojušiem vai vienkārši nevilktiem apģērbiem un apaviem, tev tas diezin vai izdosies.

Ikviens no mums zina teicienu par vietas atbrīvošanu jauniem notikumiem, sajūtām un cilvēkiem savā dzīvē, atsakoties no visa liekā un vecā. Tas pats attiecas arī uz garderobi! Veic tās revidēšanu, neļaujoties mirkļa sentimentam vai ierastajiem attaisnojumiem, kas tā arī nekad nevilktos apģērbus liek glabāt gadiem ilgi!

Iepērcies ar mērķi

Ja gatavojies kādam īpašam notikumam un zini, ka tam nepieciešama konkrēta apģērba, piemēram, kokteiļkleitas, iegāde, iepērcies ne tikai ar skaidru vīziju par to, ko meklē, bet arī atbilstoši sagatavojusies. Ja pērc klasisku kleitu, paņem līdzi apavus, ar ko to kombinēsi, kā arī ieveido matus, lai tev rastos skaidrs priekšstats, vai kleitā patiešām izskaties tā, kā vēlies izskatīties. Tāpat neaizmirsti par piemērotas apakšveļas uzvilkšanu jau kleitas laikošanas brīdī!

Kašmirs un kvalitāte

Ja vēlies iegādāties kašmira džemperi, pārbaudi tā kvalitāti, apģērbu pastiepjot. Kvalitatīva materiāla džemperis nezaudēs formu, atgūstot sākotnējo izskatu. Savukārt, kad džemperis iegādāts, rūpējies par to, ievērojot pareizu kopšanu, mazgājot to tikai vēsā ūdenī un ar rokām, nevis veļasmašīnā!

Ievalkā kurpes gudri

Ievalkājot kurpes, vairums no mums bruņojas ar plāksteriem un apņēmību paciest vismokošākās sāpes. Taču pastāv arī kāds gudrāks un krietni saudzīgāks veids – ieliec kurpēs ar ūdeni pildītus maisiņus un ievieto tās uz nakti saldētavā! Nākamajā rītā apavos jutīsies krietni ērtāk!

Žaketes iegāde

Klasiska piegriezuma žakete atsvaidzinās ikvienas sievietes izskatu, taču tai ir jāizskatās nevainojami. Ja, apģērbu mērot, redzi, ka žakete plecos un krūtīs ir pārāk šaura vai plata, atstāj to veikalā, neraugoties uz lielisko krāsu vai citām detaļām, kas tevi tajā saista!

Cik daudz atkailināt?

Attiecīgos pasākumos nedaudz atkailinātas miesas izskatīsies lieliski, ja vien pratīsi šādus apģērbus valkāt ar eleganci, atstājot arī vietu mistērijai. Izvēloties kleitu ar dekoltē vai atkailinātu muguru, nevalkā mini, un otrādi!

Ļauj apģērbam sevi izcelt

Izvēloties apģērbu, svarīgākais ir atrast to piegriezumu, kas izceļ mūsu auguma aprises, maskējot trūkumus. Vienmēr ievēro šo noteikumu, iegādājoties jaunas drēbes un tā panākot, ka izskaties maksimāli labi!

Džinsu iegādāšanās

Plānotas garderobes būtiska sastāvdaļa ir kvalitatīvi džinsi, ko vari saskaņot ar citiem apģērbiem, iegūstot atšķirīgus tēlus. Džinsus pērkot, iegādājies tos par izmēru mazākus, lai novērstu izstaipīšanos, ko lielākā daļa džinsa bikšu piedzīvo jau pēc otrās mazgāšanas reizes. Tāpat atceries, ka starai jābeidzas tieši virs kurpes, nevis krietnu sprīdi pēc vai pirms tās.

Izvēlies pareizos aksesuārus

Lielākajai daļai apģērbu tavā garderobē vajadzētu būt neitrālā krāsā, lai vari tos ērti saskaņot. Savukārt, izvēloties aksesuārus, vari izpausties – košas krāsas, neordināra forma, faktūra vai materiāls… Tas viss padarīs tavu izskatu unikālu, tomēr gana elegantu.

Investē šallē

Kvalitatīva un tavu acu un ādas krāsu izceļoša šalle ir lielisks aksesuārs, kurā vari atļauties ieguldīt mazliet vairāk naudas, kā atļaujies tērēt uz ātru roku paķertajiem lakatiņiem izpārdošanās. Šalle ļaus transformēties tavam izskatam, atdzīvinot pat ikdienišķu pelēku kleitu.

Dodoties izklaidēties, atceries par ērtumu

Dodoties izklaidēties, tev nevajadzētu raizēties par savu apģērbu. Vienmēr atceries par komfortu, īpaši, ja plāno apmeklēt dejas, un, kad izvēlēti īstie apavi, pieskaņo tiem pārējo garderobi, tā nodrošinot sev nepiespiestu un ērtu atpūtu!

Kārtīga nopētīšana

Iegādājoties apģērbu, pēc tā uzmērīšanas kārtīgi nopēti savu izskatu un to, kā konkrētā drēbe tev pieguļ, no dažādiem skatu punktiem. Tāpat vērts pārbaudīt, vai audums nav caurspīdīgs – nereti to veikala gaismas nemaz nav iespējams uzreiz noteikt.

Vīrišķīgums

Ja vēlies pamēģināt ko jaunu, izskatoties lieliski, izvēlies bikškostīmu. Maskulīnais stils darbosies tieši pretēji – izcels tavu sievišķību un auguma proporcijas, īpaši, ja esi gara un slaida auguma īpašniece.

Dodies pie šuvējas

Reizēm, lai apģērbs izskatītos patiešām nevainojami, ir nepieciešama šuvējas prasmīgā un palīdzīgā roka. Pat centimetrs, ieņemts vajadzīgajās vietās, var darīt brīnumus ar tavu izskatu un auguma proporcijām!

Rūpējies par savu apģērbu

Kad garderobe ir pārdomāti nokomplektēta vai atsvaidzināta ar nepieciešamajiem apģērbiem un aksesuāriem, neaizmirsti par tiem prasmīgi rūpēties. Atbilstoša mazgāšana, ievērojot vajadzīgos nosacījumus, un apavu regulāra profilakse ļaus tavām iecienītajām lietām kalpot daudz ilgāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!