Foto: Shutterstock
Bez plauktiem un skapjiem mājās neiztikt, taču arī šai nepieciešamībai ik pa laikam parādās jaunas aktualitātes, un viena no pēdējā laika populārākajām tendencēm ir brīvi stāvoši skapji, kuru plauktiņos var izkārtot gan visas nepieciešamās mantas, gan arī dekoratīvus papildinājumus.

Viens no elegantākajiem piemēriem ir pavisam šaurie skapji, kuru plaukti pat īsti neizskatās pēc plauktiem, jo aiz līstēm tiek aizlikti šķīvji, kas gan tiek praktiski uzglabāti, gan arī kalpo kā interesants papildinājums interjerā.

Protams, šāda veida risinājumos daudz priekšmetu nevarēs uzglabāt, toties tie aizņem maz vietas, un, ja trauku nav daudz, tad šāds papildinājums ir kā radīts nelielam mājoklim.

Arī virtuvē ir ne mazums piederumu, kurus vajadzētu sakārtotā veidā uzglabāt, taču ne vienmēr tam nepieciešami noslēgti skapji. Šis piemērs, kur var iekarināt galda piederumus un piestiprināt nažus, ne tikai gaumīgi izskatās, bet ir arī ļoti praktisks lietošanā, jo viss ir viegli pārredzams.

Lai lieki neaizņemtu vietu, kas ir aktuāli mazos mājokļos, var izveidot šādus iebūvētus plauktus sienā, kas izskatīsies īpaši gaumīgi, ja iekšpuse tiks nokrāsota citā krāsā.

Lūk, vēl viens piemērs, kā gaumīgi izmantot brīvo sienu! Itin viss ir pārredzams, turklāt izkārtojums ļoti piestāv virtuves atmosfērai.

Mazās un šaurās virtuvēs noteikti iederēsies brīvi stāvoši plaukti, nevis kumodes un skapji ar durtiņām, aiz kurām glabājas visa virtuves bagātībā, jo šādi vieta tiek aizņemta mazāk un telpa izskatās plašāka.

Gudrs risinājums mazās telpās ir plaukti bez durtiņām, tādā veidā telpa vienmēr izskatīsies plašāka, ir tikai jāievēro, lai tajos neglabātos pārlieku raibi priekšmeti un lielā daudzumā, tad radīsies nekārtīgs kopskats.

Ja ne visiem, tad vismaz pāris plauktiem noteikti vajadzētu būt brīvi stāvošiem, turklāt tajos vienmēr būs vieta kādam interjera aksesuāram, grāmatām, foto rāmīšiem un citiem niekiem.

Ideju par brīvi stāvošiem plauktiem var aizlienēt arī guļamistabai. Šeit uz tiem var glabāt aktuālo literatūru, kas kopā ar plauktu radīs oriģinālu noformējumu.

Kādā lauku mājā noteikti eleganti iekļausies šāds stalažu tipa skapis, kur izkārtot visus traukus. Lai arī visa bagātība ir redzama, tas netraucē interjerā radīt kārtīgu un tīru noskaņu.

Ja vieta to ļauj, tad oriģinālu plauktu var izveidot pat telpas vidū, kā tas ir šajā interjerā, izmantojot telpu visā tās garumā no griestiem līdz zemei.

Ievērības cienīgu plauktu var izveidot arī katrs pats, kaut no vienkārša koka dēlīša un stiprinājumiem. Nevarētu teikt, ka šāds izpildījums atpaliktu no novērtētiem dizaineru veikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!