Foto: Shutterstock

Līdz ar jaunā gada sagaidīšanu, katrā no mums mīt neliela zinātkāre par to, kāda apģērbu mode mūs sagaida, kādas krāsas būs aktuālas, kā arī – kādas dizaina tendences šogad kļūs aktuālas. Desmit ievērojamākās tendences apkopojis portāls Elledecor.com, kur iekļautas gan jaunas, radošas vēsmas, gan modernizētas tendences.

TOP krāsa - nerūsējošais tērauds

Šogad līdzās visiem krāsu toņiem ir arī nerūsējošais tērauds, kura klātbūtne piestāv jebkuram krasu salikumam, tāpēc tas pamazām ienāk interjerā, turklāt ne tikai virtuvē. Varētu pat teikt, ka nerūsējošā tērauda virsmas ir jau kā klasika, kas gluži kā sarkana virtuves iekārta, nekad neliek vilties, jo spīdums patiesi gaumīgi izskatās visdažādākajos izpildījumos. Vai tas būtu ledusskapja korpuss, plīts virsma, kādas citas ierīces vai dekoratīvas bļodas, ar šīs tendences izvēli nevarēs šogad kļūdīties.

Pārdomāta un plaša ēdamzona

Tā kā cilvēki arvien vairāk domā par to, ko un kā mēs ēdam, mazsvarīga nepaliek arī vieta, kur maltīte tiek ieturēta. Kas attiecas uz ēšanu mājās, tad šogad ļoti aktuāla kļūst ēdamzonas ieviešana, turklāt nevis neliela galdiņa atvēlēšana, bet gan kārtīga ēdamgalda iekļaušana telpā, kas tiek lietderīgi izmantots gan darba dienās, gan svētkos.

Dažādas faktūras

Lai arī ierasts vienmēr visu rūpīgi saskaņot, tad šogad interjerā var atļauties drosmīgus krāsu un rakstu salikumus. Svītras kopā ar punktainu salikumu noteikti nebūs nekas nepareizs, to pašu var attiecināt uz ziedu motīviem kombinācijā ar ģeometriskiem rakstiem. Eksperimentētājiem šogad ļauta vaļai iztēlei un radošumam!

Apsildāmas grīdas priekšnamā

Visbiežāk apsildāmās grīdas sastopamas vannasistabās, taču nu šī ekstra kļūst aktuāla arī koridorā, kur nereti uz grīdas pēc ienākšanas palikuši slapjas peļķes no sniega vai lietus. Ar silto grīdu šie slapjumi ātri vien būs likvidēti, turklāt būs patīkami pēc apavu novilkšanas staigāt pa siltu grīdu.

Mazāka vannasistaba – lielāki spoguļi

Spoguļi ir lieliski risinājumi mazām, šaurām telpām, jo ar to palīdzību telpu var pārvērst līdz nepazīšanai. Ierasts spoguli ieviest tik lielu, cik tas būtu atbilstošs praktiskām vajadzībām, taču šogad spogulis ir kas vairāk – dizaina elements, kas veido daļu no interjera, tāpēc izvēlies neparastas formas un oriģinālus salikumus.

Bidē

Piemēram, Francijā bidē vairs nav nekas jauns un tas sastopams teju katrā mājā, taču joprojām ir daudz valstis, kur tas kļūst aktuāls pamazām, tāpēc prognozēts, ka šogad bidē mājokļos ienāks straujiem soļiem, jo tas pierādījis savu praktisko pielietojumu. Bidē visbiežāk novietots tuvu klozetpodam, lai pēc tualetes apmeklējuma varētu apmazgāties, tāpat šeit var ērti nomazgāt kājas, lai nebūtu jāiet pavisam dušā, vai kājas jācilā augstajā izlietnē.

Viesistaba minimālisma stilā

Tiem, kam labpatīk minimālisms interjerā, var uzgavilēt, jo šogad tas īpaši aktuāls tieši viesistabas iekārtošanā. Šai telpai šogad ieteicams būs neitrālai, brīvai no liekām mantām un nepiesātinātai ar aksesuāriem un mēbelēm, lai telpa iedvesmotu un sniegtu brīvības sajūtu.

Dzīvā uguns

Lai arī nav bijis gads, kad sveču liesmas vairs nebūtu aktuālas gada tumšajā sezonā, šogad īpaša uzmanība tiek pievērsta dzīvajai ugunij arī kamīnos un krāsnīs. Arvien vairāk novērtēs podiņu krāsnis, dizaineri ieteiks izvēlēties kamīnus, kaut vai mākslīgos un izmantot krāsns priekšrocību, kurinot ar malkas pagalēm. Dizaineri pat kamīnu dēvē par meditatīvo televīziju, jo tas patiesi palīdz cilvēkam relaksēties, tāpēc tam šogad mājokļos tiks atvēlēta īpaša loma.

Vannasistaba kā viesistaba

Tas varētu šķist nedaudz jocīgi, vannasistabā nolikt vāzi ar grieztajiem ziediem, pie sienas piekarināt mākslas darbu vai arī plauktos izkārtot aksesuārus, taču tieši šādas tendences gaidāmas 2016. gadā. Dizaineri ierosina radīt mājīgāku noskaņu arī vannasistabā, jo galu galā – tieši šeit mēs sākam rītu un gūstam možumu, tāpēc svarīgi radīt atbilstošu noskaņu ar dažādiem paņēmieniem – krāsām, smaržu, aksesuāriem, apgaismojumu un iekārtojumu.

Materiālu kombinēšana virtuvē

Arī virtuvē šogad aktuāli izvēlēties dažādus materiālus, kas it kā ir ļoti dažādi, taču apvienojumā rada ļoti gaumīgu salikumu. Piemēram, koks kopā ar ķieģeļu sienām, biezu paklāju un nerūsējošā tērauda darba virsmu kopā radīs ļoti mūsdienīgu un stilīgu noskaņu. Tā kā šis gads interjerā ļauj īstenot pat pārdrošākās idejas, tad nav pareizu vai nepareizu lēmumu, pats galvenais ir ļauties savai gaumei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!