Foto: Foto: interjera salona RIPO publicitātes foto

Ar bēšu toņu interjeru nepārsteigt nedz dizainerus, nedz arī pašus, tāpēc piedāvājam iepazīties ar šībrīža aktualitātēm interjerā, kas pamazām tiek novērtētas arī Latvijā. Portāls Tavamaja.lv, konsultējoties ar dizaineri Ilzi Sakārni un ''Ripo Fabrika'' speciālistiem, meklēja aktuālās interjera tendences, un risinājumus, kā ikdienu padarīt krāsaināku.

Dizainere Ilze Sakārne norāda, ka šobrīd pasaulē valdošā tendence - apģērbu mode ienāk arī interjerā, jo arī dizaina un interjera pārstāvji iedvesmojas tieši no apģērbiem. Tāpēc arvien vairāk parādās krāsas, dažādi audumi un tekstūras, kas raksturīgas tieši uz modes mēles. Pie viena šī tendence iedrošina cilvēkus drosmīgajiem risinājumiem, jo tieši tā var padarīt krāsaināku mūsu ikdienu.

Foto: interjera salona RIPO publicitātes foto

Drosme interjerā izpaužas dažādi, taču viens no pamanāmākajiem noteikti ir sienas risinājums gan rakstu, gan krāsu ziņā. Vienkrāsainas sienas pašlaik tiek uzskatītas par ļoti konservatīvu un garlaicīgu izvēle, daudz interesantāks gala rezultāts ir tad, ja sienas krāsotas atšķirīgos toņos. Aktuāla izvēle ir ar liela izmēra augu un dzīvnieku motīvi, kas parādās ne tikai uz tapetēm, bet arī citviet telpā.

Foto: interjera salona RIPO publicitātes foto

Apmeklējot dažādas interjera un dizaina izstādes pasaulē, dizainere nonākusi pie secinājuma, ka arī dīvānu izvēlē neviens vairs nebaidās izmantot dažādas krāsas un atšķirīgu faktūru audumus. Piemēram, vienā dīvānā sēdekļa zona var būt no tumšāka auduma, bet atzveltnei izvēlēts pavisam cits tonis. Dīvānu dizaini var būt tie paši klasiskie, tomēr audumi gan parādās arvien drosmīgākās krāsās un rakstos. Interesanta tendence - pie ēdamgalda var būt dažādu krāsu un pat stila krēsli, un gala rezultāts tādējādi iegūts vēl radošāks.

Foto: interjera salona RIPO publicitātes foto

Interesantas pārmaiņas ienākušas arī izpratnē par guļamistabas noformējumu. Piemēram, ja savulaik bija ierasts gultas veļu izvēlēties neitrālās krāsās, tad tagad tā var būt košākais akcents telpā. Tāpat skaistu un bagātīgu noformējumu varēs iegūt, ja tiks savienoti dažādu rakstu audumi – puķaini, rūtaini, punktaini un svītraini. Galvenais atcerēties – jo neparastāki salikumi, jo interesantāks būs gala rezultāts, tāpēc drosmīgākajiem noteikti jāizmanto iespēja apvienot samtu ar rupju linu vai puķainus spilvenus ar svītrainu gultas veļu. Tas tagad ir īpaši aktuāli!

Foto: interjera salona RIPO publicitātes foto

Runājot par ielas modes ietekmi uz interjeru, džinss, lins, āda, zamšs, adījumi, vilna, samts, filcs arvien biežāk parādās arī telpu noformējumā, tāpat nekas jauns nav arī akmens un dažādu metālu klātbūtne. Šie materiāli parādās visdažādākajās izpausmēs – aizkaros, paklājos, gultas veļā, spilvenos, traukos, mēbelēs un citās interjera sastāvdaļās.

Foto: interjera salona RIPO publicitātes foto

Iedvesmojošas idejas un dzīvespriecīgi interjeri galerijā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!