Foto: Shutterstock
Palielinoties dažādu sporta un veselīga dzīvesveida piederumu tirdzniecībai, kļūst arvien grūtāk saprast, cik vērtīgi un vajadzīgi tie patiesībā ir. Šai sakarā, lai ietaupītu laiku, kā arī finanses, izdevums "Relbuzz" apkopojis piecas nevajadzīgākās veselīga dzīvesveida tendences.

Muskuļus veidojoši apavi

Muskuļus veidojošo un tonizējošo apavu ražotāji deklarē, ka to uzbūve ir atšķirīga no ierastajiem sporta apaviem, tādējādi palielinot sporta zālē iegūto treniņu rezultātus, kā arī nodarbinot muskuļus pat tad, kad ar šiem apaviem tiek vienkārši staigāts, kā arī ievērojami palielinot sadedzināto kaloriju daudzumu bez papildu piepūles.

Patiesībā, kā pierādīts pētījumos, īpašie apavi ir pielīdzināmi visparastākajām sporta kurpēm, un neviena no tiem piedēvētajām funkcijām nav reāla.

Dārgi un eksotiski augļi un ogas

Pētījumos atklāts, ka neskaitāmās "superogas", piemēram, akai, kas tiek dēvētas kā "grūti pieejamas un īpaši ekskluzīvas", patiesībā nesatur vairāk barības vielu un vitamīnu, kā, piemēram, avenes.

Konstatēts, ka tajās esošo antioksidantu saturs pat ir mazāks nekā sarkanvīnā vai granātābolos un mellenēs, savukārt par vērtīgākajām ogām atzītas tradicionālās melnās upenes.

Ūdens pudelēs

Ņemot vērā neskaitāmos atgādinājumus par pietiekamu ūdens lietošanu uzturā, teju katrs cilvēks ik dienas iegādājas vismaz vienu ūdens pudeli. Tomēr, kā atklāts pētījumos, pudelēs tirgotais ūdens patiesībā nav vērtīgs, jo nesatur organismam nepieciešamās vielas.

Tā vietā ieteicams dzert filtrētu krāna ūdeni, kā arī speciālisti uzsver, ka, lielos daudzumos patērējot pudelēs iepildīto ūdeni, organismā var nonākt kaitīgie ftalāti, kas ir plastmasas sastāvā, tā izjaucot hormonālo līdzsvaru.

Bezglutēna diētas

Bezglutēna pārtikai kļūstot arvien populārākai, palielinās tās lietotāji, tomēr, kā atzīst speciālisti, īpašā uztura lietošana ne vienmēr ir vajadzīga, kā arī tā nesniedz nekādu efektu svara zaudēšanas nolūkos.

Izvērtējot bezglutēna pārtikas lietošanas lietderīgumu, arī uzsvērts fakts, ka tādējādi cilvēka organisms var netikt apgādāts ar tam nepieciešamajām barības vielām, patiesībā kaitējot veselībai.

Attīrīšanās kūres

Regulāra organisma detoksikācija, dzerot vien sulas, ūdeni vai ēdot augļus, ir kļuvusi par neatņemamu cilvēku ikdienas sastāvdaļu. Patiesībā attīrīšanās kūres organisma veselības stāvokļa uzlabošanai sniedz vien nelielu pienesumu, jo, kā uzskata speciālisti, cilvēka organisms pats spēj lieliski tikt galā ar kaitīgo vielu izvadīšanu.

Tāpat izplatītās sulu kūres var veicināt strauju svara zaudēšanu un pakāpenisku atgūšanu, atgriežoties vēl vairāk liekajiem kilogramiem, tādēļ speciālisti iesaka vien pieturēties pie veselīga dzīvesveida pamatprincipiem, tā uzturot organismu pienācīgā stāvoklī nemitīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!