Foto: PantherMedia/Scanpix
Aptuveni divpadsmit procentiem sieviešu ir alerģija pret vīrieša spermu, kas smagākajos gadījumos pat var radīt anafilaktisko šoku, informē "Daily Mail".

Kā skaidro speciālisti, alerģijas simptomi, kas ietver dzimumorgānu niezi, dedzināšanas sajūtu, ekzēmu, kā arī sāpīgu urinēšanu, sievietēm vecumā no divdesmit līdz trīsdesmit gadiem parādās stundas laikā pēc intīmas tuvības.

Neraugoties uz pieņēmumu, ka alerģiska reakcija pret spermu ir reti novērots fenomens, eksperti lēš, ka no tās patiesībā cieš pat divpadsmit sievietes no simts, alerģijas simptomus nereti noturot par seksuāli transmisīvu saslimšanu.

Pētījumos atklāts, ka alerģisko reakciju rada sēklas fluīds, nevis atsevišķi vīrieša spermatozoīdi, un tās cēlonis ir sēklas fluīdā esošie prostatas izstrādātie glikoproteīni. Tādējādi no alerģijas nav iespējams izvairīties, mainot seksuālos partnerus, jo, ja alerģiska reakcija novērota pret viena vīrieša spermu, tad sievietes organisms līdzīgi reaģēs arī uz citu vīriešu sēklu, skaidro eksperti.

No alerģijas iespējams izvairīties, nepieļaujot vīrieša spermas saskaršanos ar sievietes dzimumorgāniem, tomēr šāda veida intīmās attiecībās nav iespējams ieņemt bērnu, un sievietēm, kuras vēlas apaugļoties, sēkla jāievada medicīniskā veidā, atdalot spermatozoīdus no kopējā sēklas fluīda.

Šāda prakse gan atstāj traumējošu iespaidu uz sievietes emocionālo stāvokli, kā arī var negatīvi ietekmēt pāra attiecības, uzsver speciālisti, gan piebilstot, ka jau tuvākajā nākotnē tiks izstrādāti alerģijas simptomus mazinoši medikamenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!