Foto: stock.xchng
Izrādās - Edinburgā! Tā vēstīts pētījumā, kas publicēts Oksfordas Universitātes izdotajā žurnāla "Human Reproduction" jaunākajā numurā. Šāda pētījuma aktualitāti noteicis fakts, ka arvien pieaug bažas par vīriešu spermas slikto kvalitāti un neauglību.

Pie vainas šādam spermas kvalitātes kritumam, pēc zinātnieku domām, var būt dažādu faktoru komplekss - smēķēšana, gaisā un produktos atrodamie indīgie pesticīdi, sēdošs dzīvesveids, nepareizi izvēlēts apģērbs utt..

Zinātnieki pētīja vairāk nekā 1000 vīriešu spermu. Visi vīrieši bija trīsdesmitgadnieki, kas lielāko daļu mūža nodzīvojuši pētījuma autoru izvēlētajās pilsētās. Un, lūk, rezultāti:

Uzmanību, sievietes! Edinburgā (Skotijā) dzīvojošo vīriešu sperma ir par veseliem 15 procentiem kvalitatīvāka nekā līdz šim par Eiropas kvalitatīvākajiem mīlniekiem uzskatītajiem Parīzes iedzīvotājiem. Otrie auglīgākie vīrieši mīt somu pilsētā Turku (nav tālu, starp citu), trešie ar labāko spermas kvalitāti mīt Kopenhāgenā, bet ceturtajā vietā ierindojas parīzieši. Tā, lūk, dāmas!

Tiesa, visas Eiropas lielākās pilsētas pētījumā netika ietvertas, tā ka - iespējams, ka rezultāti ir pavisam citādāki....

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!