Foto: PantherMedia/Scanpix
Jauns gads, jaunas apņemšanās! Bet ar aizrautību un centību tomēr nevajadzētu pārspīlēt – smagi treniņi ne vienmēr atmaksājas un var veselībai nodarīt krietni lielāku ļaunumu nekā labumu, vēstī "Women's Health". Turpinājumā trīs iemesli, kāpēc ar fizisko slodzi nevajadzētu pārcensties.

Vari iedzīvoties galvassāpēs

Izpildot augstas fiziskas slodzes vingrojumus, mēdzam sakost zobus un sasprindzināt žokli, lai izturētu līdz galam. Tā rezultātā bieži vien rodas galvassāpes.

Lai no tā izvairītos, centies atbrīvot sejas un kakla muskuļus, kā arī negriezt zobus, neraugoties uz vingrojumu intensitāti, vai arī samazini fizisko slodzi, lai nenovārdzinātu sevi.

Vari iedzīvoties bezmiegā

Sportiskajām aktivitātēm un to radītajam nogurumam vajadzētu likt tev iemigt saldā un ciešā miegā ik nakti. Tas notiek tad, ja nedēļā nodarbojies ar 150 minūtes ilgu, samērīgu fizisku slodzi, kas mazina stresa hormona kortizola līmeni organismā.

Bet, ja ar sportu nodarbojies pārāk daudz, kortizola līmenis ceļas, kā rezultātā rodas bezmiegs. Savukārt nepilnvērtīgs naktsmiers ir saistīts ar svara pieaugumu.

Tā rezultātā intensīvi treniņi tevi patiesībā var novest pie kilogramu uzkrāšanās, lai cik paradoksāli tas arī nebūtu.

Var vājināties imunitāte

Pārāk liela fiziska slodze novājina imūnsistēmu, organismam kļūstot uzņēmīgākam pret dažādiem vīrusiem un saslimšanām. No tā īpaši jāuzmanās gada aukstajā sezonā, tāpēc veic fiziskās aktivitātes ar mēru, tā uzlabojot savu veselību, nevis pārcenties, novājinot to.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!