Foto: PantherMedia/Scanpix
Pētījumi liecina, ka svarīgākā loma svara zaudēšanā ir gribasspēkam – vismaz tā uzskata aptuveni 68 procenti cilvēku, kuri piedalījušies nesen veiktā aptaujā Amerikas Savienotajās Valstīs. Šai sakarā piedāvājam sešus, "Women's Health" apkopotus padomus, kā atvieglot svara zaudēšanu un mazināt vēlmi padoties kārdinājumam apēst ko "aizliegtu".

Gatavo reizi nedēļā

Lai izvairītos no neveselīgām ēdienreizēm un ledusskapja tukšošanas, reizi vai divas nedēļā pagatavo maltīti, kas pietiks visai nedēļai. To atliks vien papildināt ar svaigiem salātiem un piedevām, un diētas ievērošana veiksies krietni vieglāk.

Parūpējies par veselīgām uzkodām

Novieto gan sporta somā, gan darba galda atvilktnē un rokassomiņā veselīgas uzkodas, ar ko remdēt izsalkumu dienas gaitā. Tādējādi tev nebūs iemesla izlīdzēties ar kādu šokolādes batoniņu enerģijas atjaunošanai un tu efektīvi izvairīsies no lieko kaloriju apēšanas.

Sagriez ēdienu gabaliņos

Pētījumi liecina, ka ēdiena sagriešana mazākos gabaliņos liek maltītei izskatīties lielākai, kā rezultātā ātrāk jūtamies paēduši un apēdam mazāku porciju.

Ēd brokastis

Lai kā to negribētos, brokastis patiesi ir vitāli svarīgas lieko kilogramu zaudēšanā. Tās ļauj uzturēt vienmērīgu cukura līmeni asinīs visas dienas garumā, kā rezultātā izvairāmies no pārēšanās.

Ēd no mazākiem šķīvjiem

Mazākos šķīvjos ietilpst ne tikai mazāk ēdiena, bet tie arī liek domāt, ka apēdam vairāk. Samazinot šķīvjus, apēdam par 22 procentiem mazāk kaloriju, tā gada laikā zaudējot pat astoņus kilogramus svara.

Izvairies no lielveikaliem

Vairums lielveikalu iekārtoti tā, lai mēs nespētu paiet garām neveselīgām uzkodām un našķiem. Ja zini, ka arī tev pietrūks gribasspēka noturēties un nenopirkt lielo šokolādes tāfelīti ar fantastisko atlaidi, sastādi pirkumu sarakstu un palūdz, lai ēdienu iegādājas kāds tuvinieks, tā samazinot lielveikala apmeklēšanas biežumu līdz minimumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!