Rutks.lv ļauj ielūkoties Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) veidotās videogrāmatas "Es mīlu savu sirdi. Un Tu?" nu jau pirmspēdējā – sestajā – nodaļā, kur allaž smaidīgā žurnāliste, "TV3" radījuma "Bez Tabu" vadītāja Agnese Drunka atklāj savus paņēmienus, kā gādā par sirds veselību.

"Es neesmu no tiem cilvēkiem, kas, piemēram, gatavojot sarakstu veikalam vai, dodoties uz tirgu, domā – šis būs sirdij un tas būs sirdij. Bet es tā kopumā mēģinu, lai tas, ko mēs savās mājās liekam galdā, ir labs mums visiem. Ja tas būs labs mums visiem, tad tas būs labs arī mūsu sirdij," spriež Agnese Drunka.

Ik rītu viņai palīdz mobilizēties glāze silta citronūdens. Šī veselībai labvēlīgā dzēriena baudīšana no rīta turklāt neļauj piezagties sirdsapziņas pārmetumiem, ja arī dienas gaitā tiek iztukšotas trīs vai četras tasītes kafijas. "Nu jau bez tā es vispār sevi nevaru iedomāties. Ko par to saka mana sirds, es nezinu, bet mans organisms par to tikai un vienīgi priecājas," atklāj Agnese.

Noskatoties video, varēsi arī uzzināt salātu recepti, ko, neraugoties uz atšķirīgajām gaumēm ēdiena izvēlē, ēd pilnīgi visi Agneses ģimenē un ko viņa saprot ar sevis mīlēšanu.

Atgādinām, ka SPKC organizētās kampaņas "Mīli savu sirdi!" ietvaros izveidotajā videogrāmatā "Es mīlu savu sirdi. Un Tu?" ietvertas septiņu Latvijā zināmu cilvēku dzīvesveida receptes, kā rūpēties par savu sirdi. Tāpat katrs no grāmatas varoņiem dalās ar kādu savā ģimenē iecienītu, viegli pagatavojama un sirdij vērtīga ēdiena recepti. Portāls Rutks.lv no 7. līdz 13. decembrim katru dienu publicē pa vienam stāstam.

Noskatoties visu videogrāmatu, uzzināsi, kāda loma mūziķa Jorana Šteinhauera dzīvē ir staigāšanai un ko par sāli domā kardiologs Valters Stirna, un kādus veselīgus kārumus iecienījis pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš. Savukārt uzņēmēja Dagnija Brūvere stāstīs, kas viņas dzīvē ir galvenais – sirds vai prāts? Vēl varēsi noskaidrot, kā savu dzīvesprieku un sirds veselību vairo aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone.

Videogrāmatas "Es mīlu savu sirdi. Un Tu?" citas nodaļas:

1. nodaļa: kardiologa Valtera Stirnas stāsts;

2. nodaļa: šefpavāra Normunda Baranovska stāsts;

3. nodaļa: uzņēmējas Dagnijas Brūveres stāsts;

4. nodaļa: aktrises Ievas Aleksandrovas-Eklones stāsts;

5. nodaļa: pludmales volejbolista Mārtiņa Pļaviņa stāsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!