Foto: Shutterstock
Mums nereti pietrūkst laika, lai paveiktu visu iecerēto. Dienas paiet, griežoties trakā vāveres ritenī: no rīta mēģinām laicīgi ierasties darbā, vakarā steidzamies mājās, kur mūs gaida vakariņu gatavošana, veļas kaudze, putekļu sūcējs un citi ikdienišķi "jaukumi". Kur atrast laiku, ko veltīt figūras uzlabošanai?


Izrādās, pastāv risinājums, pie kam ļoti vienkāršs – interneta vietne Myjane mūs pārliecināja, ka lielisks palīgs cīņā par slaido līniju var būt televizors. Bet, lai iegūtu gaidīto efektu, tev ir jāņem vērā pāris ieteikumi.

Televizora diēta

Vai kādreiz esi mēģinājusi analizēt, kāds ir tava uzkodu šķīvja saturs, ko esi sagatavojusi laika īsināšanai pie zilā ekrānā. Kā likums, pārsvarā uz tā rotājas konfektes, sviestmaizes, pīrādziņi, čipsi un tamlīdzīgi figūras "nedraugi". Liekas, ka esi taču pēc grūtās darba dienas godam nopelnījusi nelielu atelpu.

Izrādās, ka tieši neveselīgas vakara uzkodas ir viens no galvenajiem liekā svara rašanās iemesliem, jo sēžot pie televizora un līdzpārdzīvojot ekrāna varoņu kaislībām, tu zaudē realitātes izjūtu un kontroli pār apēstā daudzumu. Rezultātā jau pēc īsa brīža mokies ar smaguma sajūtu vēderā un pašpārmetumiem, ka atkal esi atļāvusies pārāk daudz.Vai tas tiešām nozīmē, ka no šī brīža tev ir jāaizmirst par televizora priekšā baudāmām uzkodām?

Ideālajā gadījumā – jā, citādi var rasties situācija, kā vecajā anekdotē par sievieti, kura pienākot pie ledusskapja murmina: "Ko vēl tādu garšīgu varētu apēst, lai notievētu?" Tomēr, ja tev ir pārāk grūti atteikties no kārdinājuma kaut ko iekost, sekojot savu iemīļoto varoņu dzīvesstāstiem zilajā ekrānā, piepildi šķīvi ir veselīgām uzkodām. Kā alternatīvu šokolādei, gāzētiem dzērieniem un cepumiņiem izvēlies svaigu augļu un dārzeņu gabaliņus vai nelobītas saulespuķu sēklas. Ja par visām varītēm vēlies ko saldu, dod priekšroku marmelādei, zefīram vai pastilām, jo, kaut šie produkti satur daudz cukura, tomēr tajos ir salīdzinoši neliels kaloriju daudzums.

Kā tad kustības?

Ja uzskati, ka iegūt skaistu augumu var tikai katru dienu vairākas stundas svīstot sporta zālē, tu vai nu maldies vai mēģini atrast attaisnojumu savam slinkumam. Arī skatoties televizoru ir iespējams lietderīgi pavadīt laiku un sasniegt vērā ņemamu rezultātu, protams, ar nosacījumu, ka mini-treniņi ir regulāri.

Neuztraucies, tu pārpūles dēļ nepalaidīsi garām nevienu svarīgu notikumu savā ik vakara seriālā – pietiks, ja skatoties ekrānā apļosi ķermeņa vidusdaļu, taisīsi pietupienus, cilāsi nelielas hanteles, lēkāsi uz vietas, vardu sakot, - veiksi jebkādas aktīvas kustības ar rokām, kājām vai citām ķermeņa daļām.

Pētījumu rezultāti pierāda, ka šāda pieeja ļauj katru dienu sadedzināt pat 200 liekas kalorijas, pie tam, nepametot savu viesistabu. Šo procesu iespējams padarīt vēl efektīvāku, izmantojot velotrenažieri, skrejceliņu vai kādu citu palīglīdzekli. Un, ja gadījumā ar ēdienu, automātiska ēšana, sekojot līdzi ekrāna notikumiem, strādāja tev par sliktu, tad šinī gadījumā, aizmiršanās filmas sižeta līnijā palīdzēs novērst uzmanību no pastāvīgas taimera rādījuma kontroles.

Ja lielgabarīta trenažieris tev nav pa kabatai vai arī tam, gluži vienkārši nav vietas dzīvoklī, iegādājies espanderu, lecamauklu vai līdzsvara disku, jo piecu minūšu intensīvā treniņā tu vari sadedzināt līdz pat 100 kalorijām. Sarēķini, cik kalorijas tu vari zaudēt, vienas filmas laikā, veicot vairākus piecminušu treniņa atkārtojumus, pamīšus ar atpūtas pauzēm.

Pareizā attieksme

Ja esi nolēmusi nopietni ķerties pie figūras uzlabošanas, bet nevēlies tērēt naudu un laiku sporta kluba apmeklēšanai, internetā var atrast neskaitāmus televizora priekšā paveicamu vingrojumu kompleksus, kuri paredzēti visu muskuļu grupu nostiprināšanai. Tie neprasa daudz laika un lieliski palīdz cīņā ar liekajiem kilogramiem. Atliek tikai sākt un pēc neilga laika tu jau vingrojumus veiksi automātiski.

Lai kādu vingrojumu kompleksu tu arī neizvēlētos, nekādā gadījumā neaizmirsti par iesildīšanos, jo pat pati vieglākā fiziskā slodze var traumēt neiesildītus muskuļus un neiestieptas saites.

Var šķist, ka padomi ir visai primitīvi, bet to efektivitāte ir pārbaudīta. Sekojot šiem ieteikumiem, tu drīz vien sajutīsi pozitīvas izmaiņas un savu gribasspēku varēsi atalgot ar jaunu garderobi. Vienīgie šķēršļi, kuri tev var traucēt realizēt šo plānu, ir tavs slinkums un nevēlēšanās mainīt iesīkstējušos paradumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!