Foto: Publicitātes foto
Dzīvojamais nams, kurā virtuāli viesojamies, atrodas Maskavas "guļamrajonā" Dubrovkā, to veidojis arhitekts Romāns Leonidovs. Māja veidota L burta formā, dzīvojamā zona vērsta pret pagalmu un dārzu, no ielas puses mājas saimnieku privāto dzīvi sargā monolīta siena, kas apšūta ar lapegles dēļiem. Neparastajā fasādes risinājumā nav vietas nejaušiem dekoratīvajiem elementiem, viss ir funkcionāli.

Norobežojošā siena ne tikai skaidri atdala māju no ielas, bet arī maskē auto stāvvietas un atvērtu terasi.

Veidojot interjeru, Leonidovs ievērojis pasūtītāja vēlmes, kurš uzdeva radīt "mūsdienīgu interjeru ar etniskiem motīviem". Mājas saimnieks ir liels Āfrikas kultūras cienītājs, tādēļ namā daudzviet jūtama Āfrikas elpa, gan tieši, gan netieši, piemēram, izvēlētajā toņu gammā un apdares akmeņu "šķirnēs".

Mājā dominē dabas materiāli - visā mājā grīdas klāj masīvas palisandra plāksnes, sienu un griestu apdarē daudzviet izmantota lapegle, savukārt baseinā izmantots kvarcīts, kam ir ļoti interesants raksts un krāsu spektrs.

Priekšnama griestos iestrādāto stikla plākšņu gaismekļu dizains ir arī dziļi simbolisks - tas saimniekam asociējas ar jaunatklājēja prieku un triumfu. Salīdzinoši nelielo halli vizuāli palielina spoguļsiena, kurā slēpjas arī durvis uz divām palīgtelpām.

Gandrīz visas mēbeles mājā izgatavotas pēc individuāla pasūtījuma, to apdarē ir daudz ādas, koka un auklu. Mājā ir daudz ar rokām gatavotu mēbeļu - gan bērnistabā un bibliotēkā, gan vīna istabā.

Krāsu izvēlē priekšroka dota siltajiem zemes un koka toņiem, visu akcentējot ar izteiksmīgiem aksesuāriem un košiem elementiem, kopumā radot pozitīvu un priecīgu noskaņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!