Foto: Shutterstock
Eksotisku atvaļinājumu baudīšana ir greznība, ko ne visi var atļauties. Varbūt lētāk ir iegādāties savu īpašumu kādā dienvidu valstī un gozēties saules staros savā privātajā pludmalē vai malkot vēsu kokteili savā personiskajā pagalmā? Pirms saki, ka neko tādu atļauties nevari, padomā vēlreiz - portāls "Business Insider" ir apkopojis informāciju par nekustamo īpašumu kompānijas "Point2Homes" piedāvātajām vasaras mājām eksotiskās valstīs, kuru tirgus cena nepārsniedz 50 tūkstošus ASV dolāru (36 798 eiro).

Dzīvoklis Mekslkas kūrortpilsētā Puerto Vallarta (cena 49.900 ASV dolāru)

Šī vienkāršā kūkortpilsētas pašā sirdī situētā māja atrodas pie paša Klusā Okeāna krasta. Dzīvokļa kopējā platība sastāda 65 kvadrātmetrus un tas atrodas mājas ceturtajā stāvā. Virtuves zonā atrodas ērta bāra lete, kā arī pieejama saimniecības telpa ar veļas mašīnu. Apkaimē atrodas iepirkšanās centrs un vietējo iedzīvotāju iecienīti restorāni.

Mājīgs dzīvoklis Taizemes līča piekrastē (cena 47.746 ASV dolāri)

Tie, kas ceļojuši Āzijas reģionā, zina, ka Taizemes pilsēta Pataija piedāvā tūristiem daudz un dažādu atpūtas iespēju. No dzīvokļa paveras neairmirstams skats uz Taizemes Līci. Šis 37 kvadrātmetru lielais dzīvoklis ir jau daļēji mēbelēts, tam ir savs privātais balkons, tāpat īpašnieki var izmantot mājas kopējo trenažieru zāli, grila laukumu un džakuzi.

Vēsturiska māja klusā Īrijas ciematiņā (cena 47.687 ASV dolāri)

Šī romantiskā māja atrodas mazā un zaļā Īrijas ciematā ar nosaukumu Šinrona. Mājai nepieciešams remonts, bet tā arī tagad ir piemērota dzīvošanai. Atpūtnieki varēs baudīt mājai pieguļošo dārzu, kā arī aukstākās dienās sildīties pie dzīvas kamīna uguns. Šis īpašums tāpat ir aprīkots ar centrālapkuri.

Fantastiski skati no īpašuma Andalūzijas reģionā, Spānijā (cena 47.611 dolāri)

Šis luksusa tipa dzīvoklis ar divām guļamistabām gaida savu saimnieku un atrodas Almērijā, Spānijā. Pa logu varēsi vērot gan jūru, gan kalnu virsotnes. Dzīvoklim ir plaša terase un iespēja izmantot tenisa kortus un peldbaseinu, kā arī pazemes garāžu un nelielu noliktavas telpu. Turklāt pludmale atrodas 10 minūšu brauciena attālumā.

Īpašuma Kostarikas mežu ielokā (cena 45.000 ASV dolāru)

Vienmēr esi sapņojis par atpūtu eksotiskā vietā dabas ieskautā vidē? Šis dzīvoklis būs īstā izvēle - tas atrodas Kostarikas tropiskā meža ielokā, un no tā var vērot gan tuvējos kalnus, gan krācēm pilno upi. Dzīvoklis atrodas divstāvu mājas pirmajā stāvā, tajā ir viena guļamistaba un kopējā platība sastāda 61 kvadrātmetru. Īpašnieki var baudīt atpūtu pie mājas kopējā baseina.

Dzīvoklis pie pašas pludmales Dominikānas republikā par 42.000 ASV dolāru?

Lai arī šajā dzīvoklī ir tikai viena guļamistaba, tomēr tā lielākais pluss ir pludmales tiešais tuvums. Mazā vietējā pilsētiņa Sosua atrodas rokas stiepiena attālumā, tāpat kā tropiskā pludmale ar baltām smiltīm un skaidru ūdeni. Pie mājas atrodas sazaļojis dārzs un liels peldbaseins. Skaistās apkārtnes skatus varēsi baudīt no privātā balkona. Dzīvoklis ir pilnībā mēbelēts.

Divistabu dzīvoklis Keiptaunā, Dienvidāfrikā (cena 41.197 ASV dolāru)

Keiptauna ir tūristu visiecienītakā Dienvidāfrikas pilsēta. Dzīvoklis atrodas 13 kilometru attālumā no pilsētas centra. Tā kopējā platība sastāda 56 kvadrātmetrus un dzīvoklis atrodas teritorijā ar 24 stundu apsardzi. 

Tropiskas dabas ieskauta atpūta Filipīnās (cena 38.200 ASV dolāri)

Maktanas sala ir lieliska vieta brīvdienām un atpūtai pie dabas krūts - vari baudīt niršanas, snorkelēšanas priekus, kā arī apceļot tuvējās salas. Īpašumā ir dzīvojamā istaba, virtuve un 2 guļamistabas ar kopējo platību 125 kvadrātmetri. Apsargātā ciemata iemītnieki tāpat var izmantot parku, bērnu rotaļu lauku, tenisa kortus un basketbola laukumu.

Studijas tipa dzīvoklis pašā Budapeštas sirdī (cena 28.000 ASV dolāri)

Budapešta ir pilsēta ar bagātu vēsturi un kultūras mantojumu. Šo studijas tipa dzīvokli vari iegādāties par “nieka” 28.000 ASV dolāru. Plašie logi miteklī ienes daudz gaismas, turklāt metro atrodas piecu minūšu gājiena attālumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!