Foto: PantherMedia/Scanpix
Kas gan ir Līgo svētki bez alus? Ja svētku baudīšanā iesaistās arī četrkājainais draugs, nereti viņu saimniekus piemeklē ziņkāre noskaidrot, kā mīlulis reaģēs pret alu. Taču jāatceras, ka šis grādīgais dzēriens tomēr ir paredzēts cilvēkiem, nevis dzīvniekiem.

Patiesībā ne tikai alus, bet jebkuri citi alkoholiskie dzērieni dzīvniekiem ir kaitīgi. Tāpēc arī sunim nevajadzētu dot šo svētku dzērienu, lai gan mīlulim tas varētu šķietami garšot vai dzīvnieks var neizrādīt nepatiku.

Gan ārzemju, gan pašmāju speciālisti norāda, ka alus var būtiski kaitēt mīluļa veselībai. Vemšana, caureja, apātija, līgana gaita, elpošanas problēmas, kā arī atsevišķos gadījumos nāve – to visu dzīvnieciņam var izraisīt alus.

Portālā "Vetstreet" dzīvnieku uzvedības speciālists norāda, ka jāņem vērā arī suņa svars, ja tomēr cilvēks ir iedomājies, ka viņa mīlulim grādīgais dzēriens garšo. Suns sver daudz mazāk nekā cilvēks, līdz ar to pat tad, ja sunim alkohols būtu nekaitīgs, tā daudzums būtu mazāks nekā cilvēkam pieļaujamais. Tātad kritisko slieksni suns, patērējot alu, sasniegtu daudz ātrāk. Taču jāatceras, ka alus tomēr ir cilvēkiem paredzētais dzēriens, ar ko suni tomēr cienāt nevajadzētu.

Ja uz svētku galda atrodas, piemēram, vīns, arī tas ir kaitīgs sunim. Kā zināms, vīns tiek gatavots no vīnogām, taču šīs ogas, apēstas svaigā veidā vai kā rozīnes, mīlulim var izraisīt nieru mazspēju. Tāpēc arī vīns noteikti nav ieteicams suņuka pacienāšanai.

Lai četrkājainais draugs izbaudītu svētkus, nav nepieciešams mīluli pārbarot ar ēdieniem un dzērieniem no cilvēku galda. Savu suņuku vari pacienāt ar kādu retu vai viņam iemīļotu kārumu, kopīgi paspēlēties un rotaļās iesaistīt arī sanākušos līgotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!