Foto: Shutterstock
Gluži kā par spīti trauslo ziedu acālijas zied ziemas sezonā, liekot mums domāt, ka pavasaris nudien vairs nav nemaz tik tālu. Ja arī tavās rokās nonākusi acālija, šie padomi, kā par augu rūpēties dažādās situācijās, lieti noderēs.

''Tavs Dārzs'' jau stāstīja, ka LU Botāniskajā dārzā acālijas sasniegušas ziedēšanas kulmināciju, tāpēc daudzi noteikti pēc ekskursijas steidz iegādāt skaisti ziedošo augu arī mājām. Un to noteikti var darīt, jo acālijas ziedēs vēl ilgi un pašlaik ir īstā sezona, kad baudīt iespaidīgo ziedu parādi.

Tiem, kam nav ne jausmas, kas patīk un kas ne tik ļoti iet pie sirds acālijām, noderēs vispārējais padomraksts, taču jau konkrētos brīžos, piemēram, pirms ziedēšanai vai jau pēc tās, arī jārūpējas īpaši. Tāpat, ja esi nolēmis izrotāt acāliju ar sniegu, ļaujot tam lēnām izkust un sniegt vajadzīgo mitrumu, izlasi speciālista ieteikumus, vai to maz iesteicams darīt.

Lai katra mājās ilgi un krāšņi zied acālijas!

Kā rūpēties par acāliju podiņā pēc tās noziedēšanas

Foto: Shutterstock

Kad dārzā ziedošā ainava noplakusi, acis ar krāšņumu priecējam ar telpaugu palīdzību. Viens no košākajiem augiem ir acālija, kas ar smalkajiem ziediņiem rotā zaļo lapotni ilgi, taču, kad ziedi novītuši un nobiruši, par augu jāturpina rūpēties tikpat gādīgi.

Lasīt vairāk

Graciozā acālija: kā rūpēties par augu pirms un pēc ziedēšanas

Foto: Shutterstock

Acālijas ir viens no tiem telpaugiem, pēc kā pavasara gaidās kāro teju katrs, jo maigo krāsu un trauslo ziedlapiņu valdzinājums, šķiet, kliedē drūmo noskaņu un vieš dzīvespriecīgāku noskaņu. Bet ar auga iegādi nekas nebeidzas – ja vēlies, lai ziedi saglabājas ilgi un tās atkārtoti uzzied arī nākamajā gadā, svarīgi ievērot augam noteiktās prasības.

Lasīt vairāk

Skaisti ziedošā acālija – kā to kopt, lai košais krāšņums priecētu ilgāk

Foto: Shutterstock

Kādu skaisti ziedošu augu sev tuvumā gribas redzēt arī ziemas sezonā, un acālija noteikti ir viens no tiem augiem, kas neliks vilties ar savu krāšņo, ziedošo daili. Uzzini, kā rūpēties par šo telpaugu, lai tas pēc iespējas ilgāk priecētu un palīdzētu sagaidīt pavasari!

Lasīt vairāk

Acālijām un Alpu vijolītēm sniegu podiņā labāk nelikt

Foto: Shutterstock

Ir dzirdēts, ka acālijām un ciklamenām patīk sniegs. Augus ziemā nemaz nelaista, uzliek tikai sniegu. Bet vai puķēm nesalst?

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!