Foto: Shutterstock

2. decembrī Merkurs ieiet praktiskajā, nopietnajā un uz sasniegumiem tendētajā Mežāža zīmē, kur ar nelieliem pārtraukumiem atradīsies līdz pat 2017. gada februāra sākumam. Šajā periodā mūsu prāts, domas un sarunas būs uz mērķi orientētas, sazemētas (varbūt pat par daudz piezemētas), lielu uzmanību veltīsim pienākumu izpildei un pastāvošās kārtības, likumu un noteikumu ievērošanai, lai arī dažkārt tikai formāli. Tas mums sniegs ļoti reālu un atbildīgu skatījumu uz visu dzīvē aktuālo, kā arī ļaus ļoti uzmanīgi un apņēmīgi risināt neskaitāmus birokrātiskos jautājumus.

Gaidāmais laiks ir īsta darbaholiķu paradīze, jo pēkšņi izrādās, ka katram no mums piemīt kāda daudz darbīgāka, apņēmīgāka un mērķtiecīgāka šķautne. Tas ļaus paveikt milzīgu darba apjomu – galvenokārt pateicoties sakāpinātai pienākumu apziņai, vēlmei pabeigt lietas un spējai ilgstoši noturēt uzmanību uz paveicamo darbu.

Šajā laikā būs raksturīgs:

  • nopietnība un praktiskums;
  • drīzāk piezemēts, nekā idealizēts skatījums uz lietām;
  • itin visā tiks likts liels uzsvars uz pieredzi;
  • liela pacietība un spēja ilgstoši mentāli koncentrēties;
  • sekosim līdzi saviem tēriņiem un būsim salīdzinoši saprātīgi tajos;
  • bailēm šajā laikā tiek iedalīta ļoti īpaša vieta, jāmācās neļaut tām valdīt pār tavu dzīvi;
  • profesionālā jomā labākus rezultātus gūs tradicionāla, konservatīva un "pareiza" pieeja;
  • liela vērība tiks piešķirta statusam – var notikt galveno laukuma spēlētāju statusu vai varas pārdale, tiesa, gan vairāk formāli, nekā praktiski;
  • darbosies sauklis – vecākiem vienmēr taisnība! Bosam vienmēr taisnība!
  • ja to būsi tiešām pelnījis – paaugstinājums vai prēmija;
  • tiek akceptēta formālā vara un ievērota atbilstoša subordinācija, neskatoties ne uz ko;
  • pārrunās labākus rezultātus gūs konservatīvi uzlabotā versija, nevis kaut kas pilnīgi inovatīvs, spontāns, radošs vai negaidīts.
Tomēr, lai arī šajā laikā esam salīdzinoši maz riskējoši un prātīgi, šis periods vedina ieviest kādas izmaiņas, iziet uz paplašinājumu, uz profesionālo attīstību. Kaut arī, visticamāk, ne tik romantiski sapņainā veidā, kā sākotnēji cerēji, bet drīzāk – sperot dažus pārliecinošus, stabilus un drošus soļus izvēlētajā virzienā.

Šā perioda lielākie trūkumi ir saistīti ar to, ka būsim salīdzinoši neelastīgi vai pat konservatīvi savā domāšanā, rakstiski sniegtajā informācijā un vārdos. Toties kā pluss ir izceļams sagatavotās informācijas precizitāte un pamatotība, jebkurā brīdi spēsim argumentēt katru savu vārdu.

Cits trūkums ir saistīts ar to, ka mūsu domāšanas veids un pieeja situācijām var būt diezgan pesimistiska, tādēļ arī pieņemtie lēmumi būs drīzāk droši un stabili, nekā izaicinoši un oriģināli. Rezultātā pastāv risks palaist garām kādus netipiskākus un, iespējams, pat daudz veiksmīgākus dzīves scenārijus.

Noslēgumā – šis ir brīnišķīgs laiks jaunu un stabilu pamatu būvēšanai savā dzīvē – gan profesionālajā, gan arī saistībā ar kādiem tīri personiskiem mērķiem (sevišķi decembra pirmajā pusē, kad būs spēcīgi biznesa, karjeras, profesionālo mērķu un ambīciju akcenti). Un, lai arī pavadošā sajūta būs vairāk praktiska, nopietna un nedaudz piezemēta, toties tas palīdzēs nodrošināt to, ka rezultāts ir garantēts.

Lai augsti mērķi un saprātīgi soļi ceļā uz tiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!