Foto: Shutterstock

Tuvojoties gadumijai, medijos sākas prognožu plūdi, tiek piesaukta gan Vanga, gan Nostradams (Michel de Nostredame), gan mūsdienu "Ekstrasensu cīņu" varoņi. Ieskatīsimies viņu paredzējumos, bet ar skaidru skatu: atcerēsimies, ka nekas nav akmenī iekalts un dzīvi tomēr veidojam mēs paši.

2017. gadu par nopietnu krīzes gadu sauc mūsdienu astrologs Pāvels Globa (Krievija), viņaprāt, tas skars visas valstis, bet ASV tapšot izputināta un zaudēšot autoritāti. Savukārt Eiropas Savienība nonākšot uz sabrukuma sliekšņa.

Viens Nostradama (1503–1566) pareģojums vēsta trešā pasaules kara neizbēgamību un Krievijas iesaisti tajā. Šā konflikta rezultātā sarukšot Eiropas iedzīvotāju skaits. Savukārt par kristīgās pasaules un islāma konfliktu pareģis teicis, ka tā risināšanu uzņemšoties Ķīna.

Arī bulgāru pareģe Vanga (1911–1996) jau 2016. gadā saskatījusi nopietnu konfliktu Tuvajos Austrumos, kam sekos imigrācijas vilnis un reliģiju sadursme Eiropā. 2017. gadā šis konflikts pāraugšot trešajā pasaules karā.

Un kā tad ar mūsu lielo kaimiņu?

TV šova "Ekstrasensu cīņas" uzvarētājs Aleksandrs Šepss paredz, ka krīze Krievijā nebeigsies vis 2017. gadā, kā daudzi citi pareģojuši, bet ilgs vēl vairākus gadus. Viņš nākamajā gadā saskata daudzu dabas katastrofu draudus un lielus cilvēku upurus, un šīs drāmas skaršot arī Eiropu.

Visbaisāko prognozi zīmējot svēto kārtā kanonizētā Maskavas Matrona (1881–1952): pēc viņas domām jau 2017. gadā pienāks cilvēces gals, turklāt tas būšot karš bez kara: "Bez kara visi mirsiet, būs daudz upuru, visi gulēsiet miruši pie zemes. Vakarā visi būsiet pie zemes, bet no rīta celsieties – un viss aizies pazemē."

Kā vērtēt šīs neiepriecinošās prognozes? Pirmām kārtām jau atcerēties, ka nebūt ne visi pareģojumi piepildījušies pat vistalantīgākajiem gaišreģiem. Katrā savas dzīves mirklī mēs mainām scenāriju, pēc kura attīstīsies notikumi mūsu liktenī. Savukārt bailes ir milzīgs magnēts, kas spējīgs materializēt baisu pareģojumu. Tāpēc – nebaidīsimies un nebiedēsim citus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!