4. martā Venera kļūst retrogrāda un tāda paliks līdz 15. aprīlim. Tas nozīmē, ka īpaši rūpīgi jāpārskata un jāpārcilā atmiņā decembra pēdējās dienas un visu janvāri un februāri attiecībā uz notikumiem jūtu pasaulē: ir laiks, kad jāpārvērtē savas vēlmes, intereses, attiecības. Tāpēc parunāsim par to, ko tavā horoskopā pārvalda šī planēta un kā ar to labāk sadzīvot.

Pirmām kārtām jāatzīmē – kamēr planēta kustas retrogādi (no Zemes raugoties – kāpjas atpakaļ), nav ieteicams veidot jaunas romantiskās attiecības, bet vairāk uzmanības jāpievērš jau esošajām, tās jāsakārto un jāatrisina visi atliktie jautājumi.

Redzeslokā parādīsies sen aizmirsti un arī ne tik sen šķirti reiz mīļotie cilvēki. Tas nozīmē, ka mēs neesam visus jautājumus un problēmas ar viņiem atrisinājuši. Ir vērts pārdomāt šīs attiecības, jo, acīmredzot, tajās bija kāds uzdevums, kuru mēs līdz galam vēl neesam atrisinājuši. Tāpat būtu jāatrisina attiecības ar draugiem, paziņām un visiem cilvēkiem, ar kuriem esam vai bijām emocionāli saistīti.

Šis ir laiks, kad jānokārto visi rēķini un parādi. Jāpasaka viss nepateiktais un jāmēģina atrast kompromisi, jo periods, kad Venera kļūs atkal direkta (dosies taisni uz priekšu), ļaus romantisko dzīvi izveidot tādu, kādu vēlamies, ja būsim nokārtojuši visus parādus, izpildījuši visus solījumus, ko kaut kādu iemeslu pēc neesam pildījuši.

Jāatrisina arī finansiālās saistības ar mūsu mīļotajiem. Kādam būs jārisina finansiāli tiesiskie jautājumi par parādu atgūšanu.

Kā redzams, Venera "diriģē" svarīgus dzīves notikumus, tāpēc ir vērts ar šo planētu iepazīties tuvāk.

Kādas ir Veneras galvenās izpausmes?

  • Veneras stihija ir sajūtas un jūtas. Apkārtējo pasauli Venera cilvēkam ļauj uztvert kā savu sajūtu saturu un pilnībā ļauties jūtām un izjūtām. Skaistums, mūzika, dziedāšana – tā ir viņas īstenā stihija.
  • Venera dod vēlmi ziedoties – citam cilvēkam, dabai vai mākslai –, ilgoties pēc garīgā siltuma, atsaucības un mīlestības.
  • Venera dod cilvēkiem ilgas kļūt skaistiem, brīnišķīgiem un visus apveltīt ar skaistumu, padarīt laimīgus.

Bez simpātijām un līdzdalības Venera vīst kā zieds bez ūdens: cilvēks, kurš nesaņem maigumu, bez jebkādas intereses izpilda tikai pašu nepieciešamāko. Bet tie, kuri pārāk stipri ļaujas Veneras impulsam, var nonākt pie pārmērīgām, atkarību pilnām kaislībām un kaprīzēm, pārspīlētām slāpēm pēc baudām un mīlestības, kliedzošām, uzkrītošām krāsām un izaicinošas uzvedības.

Spilgti izteikta Venera

Venera cilvēkā aptver visu plašo jūtu gammu – no vienkāršiem un naiviem dzīves prieciņiem līdz kaislīgai iekārei un tās sekām, pašatdevei, žēlsirdībai un ziedošanās mīlestībai. Ar mistisku noskaņu apveltītie cilvēki var savā dvēselē pārdzīvot apslēpto lietu būtību. Viņi var būt apdāvināti ar dziednieciskām spējām, mistiski reliģioziem pārdzīvojumiem.

Mūsu dvēselē Venera ir kā kvēlspuldze, kas piesaista naktstauriņus. Tā rada pastāvīgas slāpes pēc sajūtām. Venēras dvēsele plaukst līdz ar ziediem un dzied par katru kukainīti. Tāda dvēsele dzīvo satraucošā sajūtu pasaulē un pilnībā atdodas noskaņojumam, garastāvokļa maiņām un dzīvām jūtu izpausmēm.

"Veneras pamestie"

"Veneras pamestajiem" (kuri vīlušies vai neielaiž jūtas un skaistumu sevī) nepietiek veselīgu sajūtu. Tādi cilvēki neiesaistās dzīvē. Dvēsele, kura saņēmusi maz pārdzīvojumu, ir ļoti nabadzīga, tāda dvēsele nespēj skanēt kopējā taktī ar apkārtējo pasauli.

Tādi cilvēki nepazīst līksmošanu, neizprot ziedošanās jēgu, godbijību un sajūsmu; viņi nepazīst līdzjūtības un iemīlēšanās sajūtu. Tāda dvēsele nav spējīga piedzīvot pavasara stāvokli, iekšējā dzīve ir it kā sasalusi. Iespējams, bērnībā šie cilvēki dzīvojuši vidē, kur nebija prieka, valdīja bezdvēseliska atmosfēra un nebija iespējas attīstīt jūtu un sajūtu pasauli. Citi sevī apslāpēja siltuma sajūtas, jo kaunējās no to izpausmēm vai arī kļuva vēsi vilšanās dēļ un pēc tam noslēdzās sevī.

Diezgan bieži dvēseles jūtas notrulinās no pārāk bagātīgiem iespaidiem, kurus sāk uztvert vienaldzīgi (piemēram, televīzijas iespaidā vai vienveidīgu mehānisku darbību rezultātā).

Stipra, harmoniska Venera

Ar stipru, harmonisku Veneru apveltītās būtnes ir laipnas un pieklājīgas. Tādi cilvēki sev apkārt rada siltu un draudzīgu atmosfēru, viņi ir taktiski, ikvienam atradīs kādu siltu vārdu. Piekāpīgi un uzmanīgi pret citiem, sargā citu cilvēku jūtas, cenšas izvairīties no strīdiem, pretrunām un nesaskaņām.
Venera dāvā attapību: cilvēks ar labu Venēru var viegli atrast analoģijas, asociācijas, uzreiz atrod meklēto, piemēram, uzreiz grāmatā atšķir īsto vietu.

Saasinātā skaistuma izjūta liek Venerai izdaiļot sevi un apkārtni. Dabiskā ieinteresētība mudina Veneru būt dāsnai un pieprasa izsmalcinātu uzmanību. Ja ir pamats līdzjūtībai, Venera uzreiz iedvesmojas un palīdz ar pilnu pašatdevi, neprasot sev nekādas balvas un atalgojumu. Sajūta, ka Venēras cilvēks kaut ko nozīmē citam cilvēkam, ka viņu mīl, rosina ziedoties un pacietīgi paciest visas neērtības un grūtības.

Ar prieku Venera nodosies iemīļotai nodarbei, kura var nenest ne centa, vai sekos mīļotajam līdzi nabadzībā. Kā nevienam citam, Venerai nepieciešama cilvēku līdzjūtība.

Ja Veneras simpātijas dziest, ziedošanās impulss arī pazūd. Citu cilvēku vienaldzība atņem Venerai ieinteresētību un centību. Ne nauda, ne pasaules labumi nav spējīgi Veneru noturēt vietā, kurā trūkst sirsnības un mīlestības.

Veneras apreibinātie

Cilvēki, kuri "apreibuši" no Veneras, ir pakļauti savai emocionālajai dabai. Lielās slāpes pēc iespaidiem un pārdzīvojumiem ir nepiesātināmas, viņi seko savai kaislībai pēc izklaidēm, uzvedas izaicinoši, medī partnerus un nododas baudām, ir pārāk pārņemti ar dzīvniecisko instinktu apmierināšanu. Pēc lielā uzbudinājuma iestājas vienaldzība vai pat nepatika. Tādi cilvēki lēnām pārvēršas par iekāres vergiem.

Cilvēks, kurš pārāk ļaujas un dzīvo jūtu pārpilnībā, pastāvīgi atrodas kā dvēseles drudzī, jebkurš kairinājums viņam izsauc spēcīgas sajūtas un emociju sprādzienu. Vēlmju pasaule padara neskaidru īstenību un piepilda dvēseli ar kaislību uzplūdiem un murgiem, rada kvēlu iedvesmu un tikpat spēcīgu vilšanos, aizraušanos, līdz pat histēriskām reakcijām. Tikko jūtas zūd, tā dvēseles bads iedegas no jauna.

Veneras impulss var radīt ciešanas, kuras rodas maldu un vilšanās dēļ. Pēc vilšanās perioda nāk jūtu atsalums, skaistums vīst, cerības zūd.

Kāda tad ir mana Venera?

Ja Venera tavā dzimšanas horoskopā* ir ar harmoniskiem aspektiem un vēl savās spēka vietās (Vērsī, Svaros), tad tā skaitās stipra un harmoniska: izpausmes būs mierīgas, normas robežās, bez pārspīlējumiem.

Toties Veneras kvadrāti, opozīcijas, kā arī savienojums ar Urānu, Neptūnu un Plutonu rada pārspīlējumus, un tādi cilvēki ne tikai ies jūtu galējībās, bet viņiem būs arī pārspīlētas prasības pret sevi un apkārtējiem, tie būs visizaicinošākie un baudkārākie, nemācēs piesātināties.

Ir vēl trešā kategorija – Venera bez aspektiem. Tā ir pati neparedzamākā: ne tikai nevar atrast savu baudu un mīlestību avotu, bet var arī nekad nenomierināties meklējumos, un tad pēkšņi atslābums un atsalums pret visu skaisto un mīļoto. Viss, protams, nav tik vienkārši, tāpēc, lai "uzstādītu sev pareizu diagnozi", labāk tomēr pajautā savam astrologam.

Augstāk aprakstītajam, gluži loģiski, ir ietekme arī uz veselību (jau sen nevienam nav jāpierāda, ka emocijām ir tieša ietekme uz procesiem organismā), bet par to parunāsim nākamajā reizē.

* Savu dzimšanas karti vari izveidot, piemēram, šajā bezmaksas resursā internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!