Edija Spāres prognozes par notikumiem Latvijā un pasaulē lasāmas gan dažādos žurnālos, gan "Dzīvesziņas gadagrāmatā", gan arī "Orākuls.lv". Taču šis nebūt nav vienīgais lauciņš, kuru Edijs profesionāli kopj: liela viņa darbības daļa saistīta ar veselības problēmu risināšanu. Šī saruna – par to, kāds tam visam sakars ar astroloģiju.

– Tu ne tikai pats aizraujies ar astromedicīnu, bet esi sācis arī pasniegt šādu priekšmetu. Tāds kurss notiek Rīgā un drīzumā būšot arī Cēsīs...

Pirms gadiem trim vai četriem pirmo reizi ar piedāvājumu lasīt medicīnas kursu astrologiem un dziedniekiem pie manis vērsās Inese Kaģe astroloģijas skolā "Saskarsme". Šogad janvāra sākumā tādu izveidoju savā astroloģijas praksē. Vēlāk nāca piedāvājums tādu izveidot arī Cēsīs.

Šādu kursu man aicināja izveidot mani draugi un kolēģi astrologi. Viņus uz to mudināja mana spēja ar astroloģijas zināšanām pamatot, kāpēc cilvēks ir saslimis un kas tieši ir bijis saslimšanas iemesls, kā arī atveseļošanās ieteikumi bieži lieliski noderējuši. Daudz manā dzīvē ir palīdzējis arī tas, ka esmu mācījies ne tikai pie lieliskiem astroloģijas pasniedzējiem (Mihaila Levina, Noela Tila, Elenas Kašeņinas, Tatjanas Mitjajevas, Sergeja Vronska un daudziem citiem), bet arī medicīnu (man ir feldšera izglītība), studējis adatu terapiju, manuālo terapiju.

Pieprotu un praktizēju arī antroposofijas medicīnu – antroposofijas masāžu (tā dēvēto ritmisko masāžu), kura visas cilvēku slimības sasaista ar konkrētām planētām un zodiaka zīmēm.

– Kā tu vienā teikumā raksturotu, kas tiks mācīts astromedicīnas kursos?

Savā astromedicīnas kursā pasniegšu ne tikai, ko sola planētas un zodiaka zīmes, bet būs arī ieteikumi, ko vajadzētu pamainīt savā dzīvē, lai mazāk slimotu un varētu ātrāk atveseļoties.

– Pastāsti, kādus izdziedināšanās gadījumus esi pieredzējis pats savā praksē, izmantojot medicīnas sasaisti ar astroloģiju!

Apvienojot astroloģijas un medicīnas zināšanas, esmu palīdzējis daudziem cilvēkiem atveseļoties. Piemēram, esmu palīdzējis vairākiem bērniem atveseļoties un aizmirst, kas tā tāda astma ir. Esmu samazinājis un likvidējis tikus un lielu, nekontrolētu ķermeņa raustīšanu, un rezultātā mazais cilvēciņš var normāli apmeklēt skolu. Esmu samazinājis roku un kāju tirpšanas, muguras sāpes un stīvumu, uzlabojis vēdera darbību. Pat cilvēkam ar izkaisīto sklerozi esmu atjaunojis sajūtas pēdās, kuras viņš nebija jutis jau piecus gadus.

Katru reizi, palīdzot cilvēkam atveseļoties no dažādām saslimšanām, man palīdzējušas ne tikai medicīnas zināšanas un iemaņas, bet arī astroloģijas kartes tulkošana, jo karte vienmēr parāda patiesos organisma saslimšanas veidus. Savu pieredzi slimību atpazīšanā astroloģijas kartē visvairāk pieslīpēju 90. gados, kad mani uzaicināja sadarboties Juris Vecvagars savā SWH medicīnas centrā. Kad Jurim bija grūtības noteikt, kas ir patiesais saslimšanas iemesls, viņš vienmēr vērsās pie manis, un mani ieteikumi izrādījās efektīvi un faktiski vienmēr palīdzēja.

– Kāpēc dziedniekiem un mediķiem vajadzētu mācīties astroloģiju – vismaz astroloģijas medicīnas daļu?

Jau Hipokrāts savā laikā teicis, ka par ārstu nedrīkst saukties cilvēks, kurš nepārvalda astroloģiju.
Katra planēta un zodiaka zīme pārvalda savu orgānu un vietu organismā. Zinot to, mēs sapratīsim, ar kādu planētu ir saistīta saslimšana. Katrai planētai ir arī savas emocijas vai rakstura izpausmes. Izprotot tās, varēsim ieteikt, kādas emocijas ielaist savā dzīvē, bet no kurām vairāk vajadzētu izvairīties.

Visbiežāk mums ir iespēja ievērot, cik spēcīgu iespaidu uz mums atstāj Mēness fāzes. Jau no seniem laikiem mācīja, kad sēt, lai kaut kas izaugtu. Tāpat – kad veikt noteikta veida operācijas, kad no kādām operācijām atteikties, lai pacienta organisms spētu, labāk atveseļoties. Astroloģija ļaus saprast, kāpēc noteiktā periodā vieglāk atveseļoties, bet citā nē. Kad sākt ārstēšanas kursu, kad veikt operācijas, lai cilvēks ātrāk atlabtu. Kuras operācijas vēlams ieplānot augošā Mēness fāzē, bet kuras – dilstošā.

Astromedicīnas kursos dziednieki un mediķi iemācīsies vairāk saskatīt organisma mijiedarbības likumus, jo tie iet roku rokā ar planētu kustībām un mijiedarbību.

– Cilvēka dzimšanas kartē astrologs var izlasīt iespējamās veselības problēmas. Kas uz to norāda?

Izlasīt astrologs var diezgan precīzi. Pats biju ļoti slimīgs bērns un jaunietis un, tikai pateicoties adatu terapijai un astroloģijas zināšanām, esmu iemācījies pielāgoties dzīvei, lai maz slimotu un varētu pilnvērtīgi dzīvot. Tagad – kā astrologs – par savu slimošanu bērnībā un jaunībā nemaz nebrīnos, jo manā horoskopā Marss, Merkurs, Jupiters un Saule atrodas sestajā (slimības) mājā.

Katra planēta izpaužas noteiktā laikā: parasti stāstu, ka agri vai vēlu mums ir iespējas saslimt ar tām slimībām, kas "ierakstītas" dzimšanas kartē, bet, ja laikus pievērsīsim uzmanību profilaksei, tad iespējams izvairīties no slimošanas – arī tad, ja pagātnē esi bijis biežs ārsta kabineta apmeklētājs.
Merkura slimības visstiprāk izpaudās manas dzīves sākumā: es sešas reizes slimoju ar plaušu karsoni (Merkurs saistīts ar plaušām). Jupiters norāda, ka iespējamas aknu slimības, un es slimoju ar dzelteno kaiti. Saule saistīta ar sirdi un mugurkaulu – ik pa laikam man sirdī dur un mugura sāp, īpaši, kad rodas šaubas, vai tikšu galā ar saviem pienākumiem... Tikko tieku vaļā no savām šaubām, tā veselība rokā!

Marss saistīts ar žultspūsli un galvu. Mani daudzus gadus nomocīja stipras galvassāpes, līdzīgas migrēnai, iedzīvojos arī žultsakmeņos, no kuriem veiksmīgi esmu atbrīvojies bez operācijas.
Labi pārvaldot savu astroloģijas karti, esmu sapratis, kādu dzīvesveidu un dzīves ritmu izveidot, kādus ēdienus ēst un no kādiem atteikties, lai gadiem neslimotu un nevajadzētu meklēt ģimenes ārsta palīdzību. Ar gripu un angīnu neesmu slimojis jau daudzus gadus, lai gan bērnībā ar kakla vainām mocījos pat vasarā. Tagad jau esmu uzstādījis rekordu – vairākus gadus pat ar iesnām neslimoju, jo saprotu ne tikai to, kāds ir mans ieteicamais dzīvesveids un ēdieni, bet arī – ko kur piespiest, ko pamasēt un kādas ziedes jāuzsmērē, lai neļautu slimībai ieperināties manā ķermenī.

– Vai var redzēt, ka cilvēks būs, piemēram, invalīds vai onkoloģijas pacients?

Simtprocentīgu rādījumu nav, tāpēc tādus apgalvojumus astrologs dot nevar. Astroloģiskās kartes norāda tikai iespējas, ka veselības traucējumi var būt diezgan nopietni. Onkoloģijas slimības saistīta vairāk ar Neptūnu un Plutonu. Aspekti un atrašanās vieta astroloģiskajā kartē mums parāda, kuriem cilvēkiem ir lielākas iespējas kļūt par onkoloģijas slimniekiem un kurā vietā izpaudīsies saslimšana organismā. Tāpat astroloģijas rādījumi norāda, ko ieteicams darīt, lai nepieļautu onkoloģijas slimības rašanos.

– Varbūt kaut kas (kādas planētas novietojums vai tamlīdzīgi) parāda arī, kas šo slimību var izraisīt?

Ir jāsaprot, ka katra planēta jebkurā zodiaka zīmē un mājā var dot veselības pasliktināšanos. Astroloģiskā karte ir jāskatās kopumā un jāiemācās visus rādījumus summēt kopā.

Zinot planētu atrašanos vietu un to, kādus aspektus veido planēta, varam raksturot iespējamo saslimšanas veidu. Piemēram, Venēras savienojums, kvadrāts vai opozīcija ar Urānu rāda noslieci uz diabētu. Bet, lai diabēts izpaustos, ir nepieciešami notikumi, kuri izprovocēs saslimšanu. Tikai tas, kā mēs attieksimies pret esošiem dzīves notikumiem un cik spēcīgi pārdzīvosim likteņa triecienus, norādīs, vai mēs saslimsim vai nē.

Mūsu dzīvesveids, emocijas, garastāvoklis cieši saistīts ar planētu darbību: iepazīstot tās, zināsim, kuras savas rakstura īpašības jāierobežo un kuras jāpastiprina, lai būtu veseli un spirgti.
Edijs Spāre

Venēra saistīta ar mīlestību, un, ja cilvēks nespēj tik galā ar savu emocionālo dzīvi, pārāk pārdzīvo un plosās mīlestības dēļ, tad viņš var saslimt pat ar pirmā tipa diabētu! Jo vairāk un smagāk pārdzīvo neveiksmes mīlestības jomā, jo lielākas iespējas saslimt ar pirmā tipa diabētu, neskatoties uz to, ka pirmā tipa diabēts parasti ir iedzimts. Manā pieredzē ir pāris klientu, kuri ar pirmā tipa diabētu saslimuši dažādos vecumos (viens saslima 29 gados, otrs – 54), abiem kopīgs ir neharmonisks aspekts Venērai ar Urānu, un saslimšanas iemesli bija saistīti ar lieliem emocionāliem satricinājumiem.

– Ja jau reiz kartē "iešifrētas" kaites, tad būtu jābūt norādītam arī veidam, kā ar to sadzīvot pēc iespējas mazāk traumējoši...

Visvairāk un visnopietnākā informācija nolasāma no horoskopa 6. mājas, kuru astroloģijā sauc par Slimību māju.

Piemēram, ja 6. māja sākas Mežāža zīmē*, tas norāda, ka veselība nav īpaši stipra, ka organisms nav īpaši vitāls, ka slimībām vairāk būs hronisks raksturs ar ilgstošu atveseļošanās laiku. Cilvēka organisms nespēj viegli un ātri pielāgoties jauniem un pastāvīgi mainīgiem apstākļiem. Vājākās vietas saistītas ar kauliem, visu skeletu, zobiem, locītavām un ādu, liesu, žultspūsli. Organismā daudz ātrāk veidojas visādas sāļu nogulsnes, akmeņi un smiltis, aizcietējumi, reimatisms, sklerotiskie stāvokļi. Šādam cilvēkam raksturīgs melanholisks garastāvoklis, īpaši nelabvēlīgi organismu iespaido aukstums.

Ieteikumi: jo ātrāk cilvēks sapratīs, ka veselības ķīla meklējama sevis ierobežošanā, jo labāk. Vajag regulāri, katru dienu lēni izvingrināt locītavas un saites. Uzturā ieteicams vairāk izmantot pienu un piena produktus, katrā ēdienreizē ēst pietiekami daudz dažādus produktus un ēdienus, jo pēc pieredzes klienti sevi pārāk ierobežo ēšanā un ēd pārāk vienveidīgi un nabadzīgi, ieteicams katrā ēdienreizē ēst citus ēdienus un pat starp lielām ēdienreizēm nedaudz uzēst.

Mežāzis 6. mājā norāda uz darbaholismu, kas var nopietni iedragāt veselību, ja cilvēks neatrod laiku atpūtai un ēdienreizēm. Ieteicams censties neuzņemties tik daudz pienākumus un tik sāpīgi nepārdzīvot, ja darba kolektīvā citi nespēj strādāt tikpat ražīgi un ar tik lielu atbildību kā viņi. Ieteicams lielāku uzmanību pievērst ģimenei un vairāk censties izrādīt emocijas un siltumu pret saviem kolēģiem un ģimenes locekļiem. Emocionālais siltums un mierīga, pozitīva ģimenes atmosfēra lieliski atveseļos organismu un iedos dzīves vitalitāti.

* To, vai šis ir tavs gadījums, vari uzzināt, izveidojot savu astroloģisko karti, piemēram, bezmaksas resursā Astro.com.

– Un tā katrai zīmei ir savas kaites, ieteikumi, brīdinājumi, diētas un tā tālāk?

Jā, protams, tāpēc jau nepieciešamas vairākas kursu nodarbības, lai to apgūtu.

Planētu terapija

Astroloģija ir cieši saistīta ar planētu terapiju. Katra planēta spēlē lomu cilvēka orgānos un visdažādākos organisma procesos. Vari, lūdzu, īsi uzskaitīt?

Saule

Saule saistīta ar sirdi un sirds asinsvadu sistēmu, ar mugurkaulu, tā atspoguļo dzīvības resursus organismā.

Ja Saule pietiekami stipra, tad cilvēkam labi strādā sirds un sirds asinsvadu sistēma, šāds cilvēks ir pārliecināts par sevi un savām spējām, dzīvespriecīgs un labs iedvesmotājs.

Ja Saule ievainota**, tad iestājas problēmas kā skolioze, sirds sāpes, cilvēks nav pārliecināts par sevi un savām spējām, kļūst despotisks un izslāpis pēc baudām. Ar vāju Sauli cilvēkam grūti izveidot labu dzīves ritmu.

Mēness

Mēness saistīts ar cilvēka pielāgošanās spējām. Zinot to, kādā zodiaka zīmē mums atrodas Mēness, varam izveidot tādus dzīves apstākļus, kuriem spējam veiksmīgi pielāgoties un neslimot. Mums ir 12 zodiaka zīmes, kurās var atrasties Mēness, līdz ar to ir 12 ieteicamie dzīvesveidi. Ja tos ievērojam, tad esam veseli un neslimojam.

Mēness atbild par vielu un ēdienu asimilāciju, pārvalda kuņģi, kopumā visu gremošanas sistēmas darbību, jebkuru orgānu gļotādu, kā arī visu reproduktīvo sistēmu kopumā. Mēness ļoti stipri iespaido cilvēku psihi un dvēseli.

Ar labu Mēnesi cilvēks viegli pielāgojas jauniem apstākļiem, viņa gremošanas sistēma lieliski strādā un nervu sistēma ir stabila. Cilvēkam nav grūtības radīt bērnus.

Ar vāju Mēnesi cilvēkam parādās dažādi psihes traucējumi, grūtības pielāgoties un adaptēties jauniem apstākļiem, parādās redzes traucējumi. Grūtības radīt bērnus, cilvēks ir emocionāli vēss.

Neharmonisks Mēness rada slinkumu, lēnīgumu, pesimismu, melanholiju, grūtības koncentrēties, aizmāršību.

Merkurs

Merkurs saistīts ar visu elpošanas sistēmu, oksidēšanās procesiem organismā, nervu sistēmu, šī planēta norāda, cik veiklas ir cilvēku kustības (īpaši pirkstu veiklību), apraksta arī spēju komunicēt.
Ar labu Merkuru apveltītam cilvēkam piemīt labas runas dāvanas, lieliska žestu valoda, laba kustību koordinācija, kā arī viņam labi funkcionē visa elpošanas sistēma.

Disharmonisks Merkurs norāda uz melošanu, krāpšanu, cilvēkam mēdz būt grūtības noformulēt un izpaust savas domas, viņš var raustīt valodu, būt ļoti nervozs, ar grūtībām spēj nosēdēt uz vietas, visu laiku dīdās. Tādam cilvēkam ir grūtības uztvert informāciju.

Venēra

Venēra saistīta ar nierēm, reprodukcijas orgāniem, vairogdziedzeri, ādu, taukaudiem, ožu, dzirdi, spēju baudīt skaisto.

Ar spēcīgu Venēru cilvēkam labi strādā nieres un urīnpūslis, notiek laba organisma filtrācija, un tās spēj attīrīt organismu no sabrukšanas procesiem.

Vāja Venēra asinis netīra, rodas dažādi ādas iekaisumi, un cilvēks nespēj piesātināties ar dažādiem miesas kārdinājumiem.

Marss

Marss norāda, cik stipri ir mūsu muskuļi, atbild par arteriālajām asinīm, norāda ķirurģiskās iejaukšanās vietu, traumas.

Spēcīgs Marss dod drosmi, spēju sevi aizsargāt, labu organisma vitalitāti, žultspūšļa darbību, lieliski regulē ķermeņa temperatūru.

Ar ievainotu Marsu cilvēks kļūst rupjš, nespēj sevi savaldīt. Žultains cilvēks, kas rada asins pārpilnību galvā un galvas reiboņus, paaugstinātu asinsspiedienu.

– Sarunas nobeigumā vēlreiz rezumējot –, ja es neesmu ne astrologs, ne mediķis, ne dziednieks – ko es varētu iegūt, pavadot 36 stundas 12 lekcijās pie tevis?

Labāk sapratīsi sava un savu ģimenes locekļu organisma īpatnības un psiholoģisko raksturojumu. Tas ļaus atrast pareizāko dzīvesveidu un diētu, lai organismu un prātu spētu pēc iespējas ilgāk saglabāt veselu un nepieciešamības gadījumā ātrāk atveseļoties. Vairāk izpratīsi dabas un sava ķermeņa ritmus un sapratīsi, kā pielāgoties tiem, lai būtu vesels un apmierināts ar dzīvi.

Uzzināsi, kura planēta pasargā mūs no apdegšanas saules staros, kura piedalās organisma piesātināšanā ar skābekli, kura planēta saistīta ar rahītu, kuras darbība rada krampjus, kura planēta sasilda, kura atvēsina, kura paaugstina ķermeņa temperatūru, kura –pazemina, kura veicina un kura apstādina iekaisumu, kura planēta padara kaulus un zobus cietus, kura taisni otrādi – mīkstus un trauslus. Sapratīsi, kura planēta saistīta ar labu asins sarecēšanu un kura to palēnina.

Mūsu dzīvesveids, emocijas, garastāvoklis cieši saistīts ar planētu darbību: iepazīstot tās, zināsim, kuras savas rakstura īpašības jāierobežo un kuras jāpastiprina, lai būtu veseli un spirgti.

Pieteikties astromedicīnas kursam var pa tālruni 29238879 vai, rakstot uz e-pastu edijsspare@gmail.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!