Nupat iestājies pavasaris. Nupat modīsimies, nupat darīsim, sāksim pildīt jaunās apņemšanās, un – šeku reku – atkal astrologi brīdina: nesāciet neko jaunu, domājiet, ko runājiet, iepauzējiet utt.. Pamatojums? No 10. aprīļa līdz 3. maijam informācijas planēta Merkurs dodas atpakaļgaitā, liekot mums atgriezties, iedziļināties un salikt pa prāta plauktiem kādas konkrētas jomas tēmu.

Zinādams par Mēness ciklu ietekmi uz planētu Zeme un cilvēkiem, kā arī par paisumiem un bēgumiem, kas ietekmē mūsu emocijas, pašsajūtu utt., tu jautā, vai tiešām mēs esam tik jūtīgi pret to visu?

Varu atbildēt, ka Merkurs ir viena no mums vistuvākajām un līdz ar to – ļoti personiski izjūtamajām planētām (tāpat kā Venēra, kas šobrīd arī veido atpakaļejošu kustību, un Marss.)

Attiecībā uz jūtību pret tā sauktajām Merkura cilpām varētu palīdzēt nedaudz zinātniski teoretizēts piegājiens.

Pēc astronomu pētītā, Merkuram ir liels kodols, kas sastāv galvenokārt no metāliskam materiālam atbilstoša satura. Tā ir vienīgā planēta Saules sistēmā, kura satur šādu daudzumu dzelzs, kas rada relatīvi spēcīgu magnētisko lauku. Līdz ar to Merkura kustība tikpat kā "pietuvināts" magnēts iespaido mūsu tehnoloģijas un arīdzan personiski mūs pašus, iedarbojoties uz nervu sistēmas elektromagnētiskajiem impulsiem. Lai gan tas nav pierādīts zinātniski, tiek pieļauts, ka šis varētu būt iemesls, kāpēc tehnoloģijas funkcijas tiek traucētas retrogrāda Merkura laikā.

Primāri astroloģijā Merkurs atbild par informācijas apriti – tiešo saziņu, telefonzvaniem, e-pastiem, dokumentiem, pastu. Tas atspoguļo domāšanas procesu – par ko domā, kā domā, kā saņem un nodod tālāk informāciju. Merkurs nosaka runātīgumu, publisko runu, komunikāciju kā tādu, atbild par tirdzniecības darījumiem, transportu, loģistiku, pārvietošanos, mācīšanos.

Tāpēc arī šajā laikposmā iesaku ar sapratni izturēties pret tehnoloģiju disfunkcijām, pašu un citu aizmāršību un jaunu prāta konstrukciju vietā pievērsties iepriekšējām, kas veidojušās "objektīvākos'' apstākļos. Tas gan neliedz katram pašam veikt izaicinājumus un pārbaudīt šo informāciju praksē.

Nākamā Merkura cilpa virzās pa Vērša zīmi no 10. līdz 19. aprīlim, un planēta atgriežas iepriekšējā – Auna zīmē, kur tā paliek līdz pat savas dabiskās kustības atgūšanai 3. maijā.

Kā mēs varētu raksturot šos posmus?

Merkurs Vērsī ir lēnāks, mierīgāks, nosvērtāks. Tendēts domāt par materiālas pasaules vērtībām – naudu, naudas plūsmu, stabilitāti, pašvērtējumu, komfortu, jūtām. Retrogrādā kustībā fokusēšanās uz šīm vērtībām notiek vēl ilgāk, lēnāk, ieciklējoties. Nepieciešams sev un apkārtējiem dot laiku, lai sagremotu visu informāciju, un revīziju veikt tikai tad, kad Merkurs atsāks direktu kustību (uz priekšu).

12. aprīlī, Merkuram veidojot opozīciju ar Mēnesi, var pastiprināties stress un juceklis. Spēja adaptēties var būt traucēta. Jāatrod līdzsvars starp prāta materiālo un jūtu iracionālo pieeju. Var aktualizēties vispārzināmā patiesība – lai kaut kas jauns dzimtu, kaut kam ir jānomirst.

Teju pirms pāriešanas atpakaļ Auna zīmē, 20. aprīlī, Merkurs savienojas ar nupat Vērša zīmē ienākušo Sauli, kas prātam uzliek vēl subjektīvāku redzējumu un pastiprina domu procesus.

Tā paša 20. aprīļa vakarā Merkurs atgriežas Auna zīmē (kas simboliski "normālā" situācijā ir ātra, neapdomīga, tieša, tendēta uz adrenalīnu, konkurenci un riskiem), kur tas retrogrādā posma ietekmē cilvēkos rada vēlmi ātri nodot informāciju un rīkoties, neapzinoties, ka citi to neuztver. Nepacietības un/vai nevēlēšanās skaidrot dēļ var rasties konflikti. Šajā laikā vari uzzināt kaut ko jaunu par savu ego, uzvedību un pašrealizāciju.

24. aprīlī Merkurs atgriežas pie konstruktīvās saiknes ar Saturnu, kas liek vēlreiz pārbaudīt iepriekš uz loģiku izdarītos spriedumus, plānus, kā arī pārskatīt parakstītos līgumus vai nule iesniegtās nodokļu deklarācijas. Tāpat, līdz ar padziļinātu lietu izpēti, iespējams beidzot tikt skaidrībā par risinājumu kādā jomā, bet, lūdzu nesteidzies uzreiz to realizēt.

No 27. aprīļa līdz pat retrogrādā perioda beigām Merkurs veido savienojumu ar Urānu: iespējams iedot jaunu impulsu, jaunas idejas, kuras vēlams pacietīgi noturēt un realizēt, neskatoties vēl uz Mēness gan harmonisku, gan saspringtu impulsu ietekmi šajā laika posmā, tikai – pareizi, pēc Merkura kustības "normalizēšanās".

Tātad, summējot iepriekš apskatīto, laikposmā no 10. aprīļa apzināmies iespējamos traucējumus komunikācijā, tehnikā, papīros un nodrošināmies pret to, pārjautājot informāciju vēlreiz, saglabājot datus dubultā, izskatot alternatīvus pārvietošanās veidus, pārlasot parakstāmos papīrus vairākkārt, vēl labāk – nolikt papīrus atvilktnē līdz 3. maijā.

Līdz 20. aprīlim iedziļināmies tādās tēmās kā finanses, mana stabilitāte, kustamie īpašumi, investīcijas, pašvērtējums, un līdz 3. maijam – paša uzvedība, aktivitāte, iniciatīva, tehnika un mehānika. Vairāk ieklausies iekšējā balsī, nevis prāta spriedelējumos, lai prāts, fakti un loģika atpūšas – jo tie šobrīd nestrādā savā normālajā, ierastajā veidā. Lai veicas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!