Foto: Privātais arhīvs

Katros saulgriežos un saulstāvjos Orākuls.lv lasītāji var iepazīties ar nākamā ceturtdaļgada prognozi, ko veido sertificēta astroloģe Indra Saukāne. Nolēmām, ka tautai jāiepazīst savi varoņi tuvplānā, tāpēc uzaicinājām Indru uz "zvaigžņu kafiju".

– Ļauj mazliet ielūkoties tavā biogrāfijā!

Esmu dzimusi, augusi un arī tagad dzīvoju un klientus konsultēju Siguldā – vietā, kuru, kā esmu dzirdējusi, vērtē ļoti dažādi. Ar humoru skatoties, piepilsētas cilvēki siguldiešus uzskata par snobiem, rīdzinieki pilsētu sauc par laukiem (nereti tie ir no siguldiešiem nupat svaigi pārtapušie "rīdzinieki", kas vēlāk visbiežāk atgriežas šeit uz palikšanu), valsts mērogā parasti mūs atpazīst kā olimpisko sportistu mājvietu, un šobrīd, protams, Sigulda ir viens no aktuālākajiem galamērķiem, jo ir taču rudens lapu laiks. Šķiet, šī ir vieta, kura ir gana pietuvināta galvaspilsētas dzīvei, gan arī pavisam tuvu dabai, līdz ar ko cilvēkam šeit ir iespēja iesaistīties gan dinamiskajās sabiedriskās dzīves norisēs, gan paiet maliņā, lai sadzirdētu, kas katram "iekšā darās". Tas ir ietekmējis arī mani – vēlēties atrast kopsakarības starp norisēm dabā un sabiedrībā, starp to, kas notiek katrā pašā, un kā to līdzsvarot ar to, ko prasa apkārtējie.

Astroloģiju kā vienu no atbildes meklēšanas iespējām esmu mācījusies Andra Rača Astroloģijas skolā un joprojām turpinu attīstīties Rietumu astroloģijas zinībās. Mācību biedru iedrošināta, nokārtoju sertifikāciju un nu jau 6 gadus darbojos ar pārtraukumiem (jo bērnu gaidīšana sievietei ir ļoti jūtīgs laiks, kurā nav ieteicams iedziļināties svešās enerģijās).

– Tomēr allaž atkal atgriezies pie astroloģijas.

Manī mīt izteikta vēlme meklēt atbilžu un risinājumu iespējas dažādiem jautājumiem, laikam tas arī ir galvenais vadmotīvs. Esmu tāda dzīves rēbusu šķetinātāja...

Neizbēgamība, ko esmu pieredzējusi savā dzīvē, ir satiktie cilvēki. Ne velti saka, ka neviens, ko mēs satiekam, nav nejaušība. Turklāt mēs cits citam tiešām esam kā spogulis. Un "saviem" cilvēkiem nav iespējams paiet garām.
Indra Saukāne

– Kas tev šajā darbā šķiet visjēdzīgākais, visvērtīgākais priekš tevis un kas – priekš klienta?

Tas, ka mēs esam dažādi, nevis vienkārši principiāli ietiepjamies viens pret otru. Kā arī sapratne, ka viss ir cikliski un pārejoši.

– Un kas – visnepatīkamākais?

Gaidīt, kad noteiktais "nelabvēlīgais" posms beigsies.

– Kā tu veido savas prognozes?

Mēs, latvieši, esam Saules cilvēki, kas ciena un svin Saules gadskārtas. Un ne velti, jo ar katru Saules pagrieziena punktu nāk impulss jaunajam ceturksnim. Tas ir kā tāds periodisks mazais "spēriens" kustībai uz priekšu. Nevienam jau negribas paklupt – gribas tā gludi un cēli soļot. Laikam tāpēc mums tā patīk domāt un plānot uz priekšu. Prognozes, kas lasāmas "Orākuls.lv", veidotas uz planētu stāvokļu un mijiedarbības analīzi tieši saulgriežu brīdī.

Foto: Privātais arhīvs

"Dzīvesziņas gadagrāmatā 2016" pieskāros Saules tēmai daudz personiskākā līmenī – izskatīju Solāra prognozēšanas tehniku, kas būtībā ir tā pati dzimšanas diena un tās vēstījums nākamajam gadam (ar Solāru astroloģijā apzīmē prognozēšanas metodi jeb Saules pilna cikla noslēgšanos un jauna cikla sākšanās brīdi).

Tomēr tiem, kuri vēlas personīgas astroloģijas norādes izmantot ikdienas gaitās, jāpiemin, ka jau vairākus gadus ir aktīvs elektronisks prognožu ģenerators, kas pieejams katram tiešsaistē, – "Biznesastro.lv".

– Lūdzu, pastāsti sīkāk par šo savu projektu. Kas tas ir un kam derīgs?

Es to saucu par "personīgo barometru". Izejot no mājas, mēs taču paskatāmies termometra rādītājā vai vismaz pa logu – šķiet, ka tā jau ir katra mūsu platuma grādu iedzīvotāja pamatota neiroze: novērtēt, vai ņemt lietussargu, saģērbties siltāk utt. Brīžiem patiešām šķiet, ka dzīvojam nevis secīgā četru gadalaiku plūsmā, bet kaut kādā dažādu sezonu mistrojumā.

Savas dzīves vadīšana ir savu domu, vārdu, darbu kontrolēšana ar mērķi radīt, ģenerēt, nevis salīdzināt, kritizēt, konkurēt, atcerēties, nožēlot. Tas nav viegli.
Indra Saukāne

Tad, lūk, "Biznesastro" kalendārs būtībā ir viens noderīgs rīks, kur katrs pats var sekot līdzi saviem "personīgajiem laikapstākļiem". Piesakoties tam, jānorāda savi vai uzņēmuma dzimšanas dati (atkarībā no tā, kuriem "laikapstākļiem" ir vēlme sekot), un atbilstoši norādītajai informācijai tiks uzģenerēts elektronisks kalendārs/plānotājs, kas ietvers norādes par tādām sfērām kā kontakti, nauda, risks, jaunumu ieviešana, ilgtermiņa lēmumu pieņemšana katrai dienai. Pozitīvās, saspringtās un neitrālās tendences iezīmējas katra savā krāsā. Tālāk jau katrs jebkurā diennakts laikā var piekļūt sava kalendāra informācijai un likt to lietā!

Bieži man jautā, vai kalendārs ir paredzēts tikai biznesmeņiem un grāmatvežiem. Jāteic, ka tas ir noderīgs visiem sociāli, profesionāli un citādi aktīviem censoņiem.

– Ja runājam par biznesu, kurām nozarēm nākamais gads varētu būt veiksmīgs?

Ja ieskicējam vispārīgi, tad Ziemeļu Mēness mezgls, kas norāda uz ekonomikas aktivitātes ciklu, 2017. gada maijā ieiet Lauvas zīmē, sava 18,7 gadu cikla kulminācijas punktā, kas norāda, ka nākamais gads novērtējams kā augšupejošs un pilnas jaudas ekonomiskās darbības laiks.

Jāņem vērā, ka elektroenerģijas, kā arī naftas tirgus negaidītas izmaiņas var ieviest nepatīkamas korekcijas plānotajā cenu politikā. Galvenais – nepārsteigties, būs iespēja rast stabilu risinājumu.

Jupiters – veiksmes, paplašināšanās un izaugsmes planēta – nesen ir iegājis Svaru zīmē, kas atbild par diplomātiju, jurisprudenci, mākslas, modes, skaistuma pasauli. Tur tas atradīsies līdz 2017. gada oktobra vidum. Gada pēdējos mēnešos Jupiters ienesīs optimismu tādās sfērās kā apdrošināšana, kreditēšana, lombardi, atkritumu pārstrāde, apsaimniekošana, psiholoģija, medicīna (ķirurģija), šovi u.c. jomās, kas saistītas ar Skorpiona zvaigznāju.

Saturns, kas atbild par sašaurināšanos, darījumu kritumu un jostu savilkšanu, nākamgad turpinās strukturēt Strēlnieka zīmei pakļautās jomas – ceļojumus, aviolīnijas, augstākās mācību iestādes, ministrijas, Augstāko Tiesu, izdevējdarbību, eksportu un importu, medijus.

Vai tev ir saskare arī ar citām ezotērikas nozarēm?

Protams, ir iznācis iepazīties ar vairākām: gan ar numeroloģiju un taroloģiju, gan ar litoterapiju un dažādām austrumu praksēm. Iepriekš minētās zināšanas izmantoju vairāk savām vajadzībām. Katra no tām ir devusi kādu niansi manis pašas balansam. Siguldā nu jau par tradīciju kļuvusi Veselības nedēļa, kuras ietvaros ir iespējams ne tikai pārbaudīt veselību, bet arī apmeklēt dažādas nodarbības, kursus, iesaistīties izaicinājumos veselas nedēļas garumā. Šā pasākuma ietvaros iepazinos ar Faluņ Dafa kustību, kas viennozīmīgi ir mans pēdējā laika atklājums. Papildus jogas Sveicienam Saulei, ar ko sāku katru rītu, faluņ dafa vingrojumu komplekss ir fantastisks un vienkāršs sevis sakārtošanas veids.

– Saki – vai tu tici, ka ir liktens lemtas lietas, kurām vienkārši nevar pretoties, un viss?

Es ticu, ka mēs varam paši vadīt savu dzīvi, bet, par cik mums visiem patīk paslinkot un izmantot, ka lietas notiek pašas par sevi vai ka kāds cits izdara mūsu vietā, tad mēs notikumu attīstību bieži izlaižam no savām rokām un dzīvojam ar to, kur ārējie apstākļi mūs virza. Savas dzīves vadīšana ir savu domu, vārdu, darbu kontrolēšana ar mērķi radīt, ģenerēt, nevis salīdzināt, kritizēt, konkurēt, atcerēties, nožēlot. Tas nav viegli.

– Vai tavā dzīvē kaut kā ir izpaudusies likteņa lemta neizbēgamība?

Neizbēgamība, ko esmu pieredzējusi savā dzīvē, ir satiktie cilvēki. Ne velti saka, ka neviens, ko mēs satiekam, nav nejaušība. Turklāt mēs cits citam tiešām esam kā spogulis. Un "saviem" cilvēkiem nav iespējams paiet garām. Bieži vien ir tā sajūta, ka cilvēks ir ļoti pazīstams, vai notiek kāds "klikšķis"- piesaista cilvēka acis, smaids, stāja. Tas nozīmē, ka ir kāds kopējs ceļa vektors ejams. Ne vienmēr iznākums attiecībām ir ilgstošs un patīkams, bet pamācošs un galarezultātā bagātinošs gan.

– Paldies par sarunu, līdz nākamajiem saulgriežiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!