Marta pašā pēdējā dienā, turklāt pašā vakarā (bet vēl pirms veikalu slēgšanas) komunikācijas patrons Merkurs pamanās iečāpot zīmē, kas ar visām četrām kājām stingri stāv uz zemes un bauda to, – apdomīgajā hedonistā Vērsī. Kāpēc tam būtu jāpievērš uzmanība?

Nu, nav jau tā, ka gluži kaut kas notiks, ja to neatzīmēsim, un tomēr – kāpēc gan nenoskaņoties uz valdošo enerģiju viļņa?

Tātad – prātotājs un pļāpātājs Merkurs Vērsi uzturēsies līdz 19. aprīlim un tad ačgārniski vēlreiz atgriezīsies Auna zīmē, bet par retrogrādās kustības peripetijām vēl parunāsim atsevišķi, kad tam pienāks laiks (8. aprīlī, ja gribam būt precīzi). Mūsu uzmanības lokā šā raksta ietvaros ir deviņas dienas, ko šī planēta pavadīs, mērķtiecīgi un cītīgi velkot arklu taisni uz priekšu. Lielos vilcienos par to varēsim atcerēties atkal no 16. maija līdz 6. jūnijam, kad Merkurs Vērsī atgriezīsies un rosīsies jo cītīgi.

Vērsis nu reiz ir tāda prātīga un apdomīga zīme, viņš gaisu netricina tāpat vien – ja runā, tad par lietu (toties izteiksmīgi, jo pārvalda runas aparātu). Merkuram Vērsī tīri labi patīk – pēc straujās un dažkārt kategoriskās Auna pieredzes tādai rāmākai un lietišķākai sarunai nav ne vainas. Auns ģenerē ideju, savukārt Vērsis meklē veidus, kā to materializēt, un tieši tam arī būtu jāvelta aprīļa sākuma laiks un enerģija.

Visspēcīgākā diena, kad jāstumda nevis mākoņi, bet zemes darbu kalni, ir 7. aprīlis. Līdz tam Merkurs nevienu nozīmīgu aspektu ar citām planētām izveidot nepagūst, bet tas nenozīmē, ka jāsēž, rokas klēpī salikušam – tieši pretēji: pamatīgi jāsaciparo martā izdomātais, jāizliek uz papīra vai citādā "iezemētākā" veidā, jāsaprot lietderības koeficients iepriekšējā laikposmā sadomātajam un arī jau sāktajam. Merkura namamāte Venēra (Vērša zīmes valdniece) joprojām kāpjas atpakaļgaitā un ir gatava savam "viesim" Merkuram palīdzēt uztaisīt "auditu".

Un kas tad vēl atliek? Nieka divas dieniņas līdz retrogrādā posma sākumam... Jāteic, šīs arī nav tās dienas, kad lieli sākumi nospraužami un megaprojekti gaisā laižami, jo – tāds lēnīgs, lēnīgs šajā laikā Merkurs ir kļuvis, knapi kājas velk un skatus met jau pār plecu atpakaļ...

Tātad – kopsavilkums teiktajam: apdomā un sarēķini savu ieceru "tāmes", lai turpmākajā laikā līdz maija pirmajai nedēļai varētu mierīgā garā salabot, kas labojams, – gan priekšmetus, gan attiecības, gan procesus un plānus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!