"Re:TV" raidījuma "Neredzami redzamais" viešņa, "Dzīves mākslas akadēmijas" izveidotāja Dimantra Antra apgalvo, ka sievišķību nav nepieciešams mācīties. Gluži vienkārši – tā jau ir katrā sievietē kopš dzimšanas. Taču – to dažkārt vajag atmodināt, jo skolu un bērnudārzu formatēšanas dēļ tā ir aprakta dziļi, kā zem betona bluķiem.

"Lai kā mēs apgūstam tehnisko izglītību, bet mēs visi kā cilvēciskas būtnes esam nākuši dot un ņemt mīlestību," skaidro Antra. "Taču sabiedrība, apkārtējā vide uzspiež vīrišķos sasniegumus, sievišķie sasniegumi ir tavi personīgie, sabiedrībai par to nav intereses. Nobalansēt nav viegli. Sievietei, kura pati stāv priekšgalā, nebūs iespēju radīt izcilu vīrieti." Pēc Antras domām, mūsdienās kļūdaini izprot vienlīdzības jēdzienu. "Vienlīdzība nozīmē ļaut būt sievietei kā sievietei un vīrietim – kā vīrietim. Nevis sievietei kā vīrietim – tā ir aplama izpratne!"

Sievietēm sievišķo enerģiju visvairāk atņem viņu uzvedība vīrišķajā formā. Blakus vīrišķīgai sievietei vīrietis kļūst bērnišķīgs. Sievietes lietu vīrietis "neiznesīs", bet sieviete vīrieša lietu – kādu laiciņu var. Taču tas nebūt nav ideāls, uz ko tiekties, tāpēc vajag sistēmu, kā tikt laukā no vīrišķajiem ieradumiem, un tieši ar šīm zināšanām Dimantra Antra dalās savā "Dzīves mākslas akadēmijā". "Ir likumsakarības, kas darbosies ikvienā pasaule – tavā, manā. Kā būt mājās ar vīru tā, lai ir labi un lai tās attiecības pēc laiciņa neapnīk," saka Antra un piebilst – jā, dzīvot ir māksla, tas nav tehnisks process.

Ar ko sākt?

"Pirmais solis – paskatīties spogulī uz sevi kailu un atcerēties, ka tu esi sieviete, nevis vīrietis. Varam jau dzīvot kā tādi pusveči, bet tad tā laime īsti nesanāk... Dzimums ir mūsu duālās pasaules pašos pamatos: kad piedzimst bērniņš, nesaka taču – ai, kāds jums cilvēciņš piedzimis! Saka – jums ir meitenīte vai puisītis.

Sievišķību nevajag mācīties, to vajag sevī atmodināt, atrakt to, kas ir zem betona kārtas. Kad ziediņš–sieviete uzplauks, bitīte–vīrietis atlidos! Tas notiks automātiski. Nav jāskrien bitītei pakaļ. Un jebkurš vecums ir labs, lai sāktu.

Vēl – ja esi izraudzījusies vīrieti, tad mīli viņu un uzticies viņam (neapšaubi, neapstrīdi, nenoliedz, nelem gudrāk par viņu).
Sievietei ir aizliegts mocīties vai darīt caur piespiešanos! Nedrīkst būt emocionāli vardarbīga pret sevi. Palīdz arī ķermeņa kopšana, pabužināšana, bez kritikas."

Pirms karjeras sievietes sāk protestēt, piebildīsim – būt sievietei ir darbs, tas nenozīme sēdēt mājās! Vismaz tā to traktē Dimantra Antra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!