Jogas pasniedzēja Baiba Kranāte ir pārliecināta – jo labāk mēs iemācāmies kontrolēt savu ķermeni, jo vieglāk tiekam klāt garīgajam (smalkajam) plānam.

Cilvēkam piemīt unikāla spēja radīt notikumus pašam ar savu domu, ar savu nolūku, viesojoties "Re:TV" raidījumā "Neredzami redzamais", skaidro Baiba, par savu misiju nosaucot aicināt cilvēkus atrast un attīstīt sevī šo radīšanas spēju. Rakstniekam Paulu Koelju pieder slavenais teiciens par visas pasaules sadošanos rokās, un Baiba piebilst, kas tas notiek ik mirkli: "Ja tev ir nodoms, tu vari realizēt jebko, tikai savas vēlmes ir jāapzinās un jāiemācās sašķirot, lai zemapziņa nesarada kaut ko nevēlamu."

Komentējot to, ka pašlaik var sastapt tik daudz un dažādu jogas traktējumu, Baiba uzsver, ka joga ir prasme rast vienotību un izveidot harmonisku saikni ar visu esošo. "Tas ir labi, ka visa Latvija tagad meditē, bet ar ķermeni arī ir jāstrādā."

Pēdējā laikā Baiba strādā ar metodi, kas saucas "laika līniju dziedināšana" (to viņa apguvusi pie Sala Rakīli, apgaismota cilvēka, kuram, kā apgalvo Baiba, ir "tiešais vads" ar augstākiem plāniem). Šī metode palīdz sadziedēt emocionālo pieredzi, lai tā nebūtu jāvelk līdzi. Pats dziedināšanas process ir tuvs meditācijai, un to var veikt arī attālināti, izmantojot mūsdienīgas tehnoloģijas – skaipu, piemēram.

Raidījuma trešā lielā tēma ir attīrīšanās. Baiba to skaidro tā: viss ir vienots šajā pasaulē, pavasarī daba atmostas, un arī no cilvēka liekais balasts nāk ārā (tas var izpausties arī kā vīrusu saslimšanas). Ko tieši lietot attīrīšanās kūres laikā? Kādu noteiktu līdzekli Baiba nosaukt vairās, sakot, ka mēs esam dažādi un ar katru rezonēs kaut kas cits.
Pati viņa iecienījusi vērmeļu tēju. Galvenais Baibas ieteikums – nomainīt konceptu par to, kas ir slimība, jo tā patiesībā ir draugs, kurš skaidri parāda, kas ticis darīts nepareizi.

Tikpat svarīgi ir attīrīties arī mentālā un emocionālā līmenī – no domām un attiecībām, kas kļuvušas traucējošas. Vairāk par to – raidījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!