"Re:TV" raidījuma "Neredzami redzamais" viesis, sertificēts homeopāts, ciguna terapeits un vairāku grāmatu autors Igors Kudrjavcevs apliecina, ka "no dabas iedalītais" enerģijas daudzums visiem cilvēkiem nav vienāds, jo katram ir citi uzdevumi.

Taču enerģiju dzīves laikā var gan zaudēt, gan papildināt. Vislielākie enerģijas "zagļi" pēc ārsta Kudrjavceva domām, ir negatīvas emocijas, sliktas domas un arī internets, ja tas tiek lietots nejēdzīgos apmēros un kļūst par atkarību.

Augstāk minētie stresu veicinošie faktori ir arī par iemeslu tam, ka Latvijā, pēc statistikas datiem, ir satraucoši psihiskās veselības rādītāji. Sieviešu gadījumā, pēc Kudrjavceva domām, tas galvenokārt ir tāpēc, ka sievietes uzņemas pārāk daudz atbildības, bet vīriešu gadījumā – tāpēc, ka trūkst zināšanu par to, kā savu enerģiju atjaunot un psihi stabilizēt.

Ciguna vingrinājumus ārsts Kudrjavcevs sauc par vingrošanu sliņķiem, jo tos var veikt jebkur – pat sēdot birojā pie galda vai guļot gultā. Viņš iesaka palaikam paņemt pauzīti kaut uz vienu minūti un apzināti paelpot – ieielpot ar vēderu un izelpot caur pēdām, tādējādi atjaunojot enerģijas krājumus. Ja kādam šķiet, ka viena minūte – tas nav nekas, lai atceras iepriekšējo reizi, kad sāpēja zobi!

Būdams netradicionālās medicīnas pārstāvis, Igors Kudrjavcevs tomēr uzsver, ka ir vairāki gadījumi, kad bez šaubīšanās jāvēršas pie klasiskās medicīnas: laboratoriskie izmeklējumi, magnētiskā rezonanse, neatliekamā medicīniskā palīdzība insulta gadījumā un, protams, zobārsts – neesot dzirdēts, ka kāds stomatologs darbojas distancēti. Lai gan – par kādu netradicionālo medicīnu var būt runa, ja Ķīnā šīs metodes, kuras savā darbā lieto dakteris Kudrjavcevs, izmantotas jau 5000 gadu...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!