Foto: Privātais arhīvs

Dziednieks un filosofs – tā sevi raksturo Starptautiskās Tradicionālā ķīniešu ciguna EmeiQi federācijas vadītājs, konsultants Latvijas Ušu (Wushu) sporta federācijā, cilvēka attīstības metožu skolotājs Sergejs Demidovs. Jau gadu desmitiem Sergejs nodarbojas ar fenšui tūru, festivālu, konferenču, treniņsemināru un atveseļojošo programmu organizēšana Baltijas reģionā, Vācijā, Ķīnā, Tibetā, Mjanmā, Indijā, Nepālā, bet viņa mūža darbs ir ciguna popularizēšana interesentiem un profesionāļiem.

Iespējams, arī tev ir gadījies sastapt kolorīto ciguna skolotāju dažādos publiskos pasākumos tepat Vērmanes dārzā un citur, un kārtējā iespēja pamācīties sakārtot sevi pie meistara Sergeja būs starptautiskajā ezotērikas festivālā "Destiny's Gift", kur viņš 1. oktobrī vadīs trīs stundu ilgu ciguna meistarklasi. Tāpēc – ekspresintervija ar meistaru.

– Jūs esat apguvis veselu virkni dažādu nozaru – no kristīgās meditācijas līdz fenšuj formu skolai un cigunam. Kurš no apgūtajiem virzieniem jums pašam ir vistuvākais un kāpēc?


Izdalīt kaut ko vienu nav tik vienkārši. Visi kursi un semināri savā būtībā ir unikāli. Es meklēju sistēmu pašpilnveidei, un priekš manis tas bija ļoti interesanti. Taču, lai mācītos, ir nepieciešami labi skolotāji, un tādu nav daudz. Un nepieciešams arī vairāk laika personīgai saskarei un nopietnām nodarbībām ne tikai Krievijā, Ķīnā, Tibetā, Indijā. Mēs nolēmām savākt ļaudis un rīkot seminārus tuvāk mājām. Un tā 1999.gadā mēs novadījām pirmo ciguna apmācības kursu Rīgā. Pēc tam sākām aicināt labākos atveseļošanās un pašregulācijas sistēmu meistarus ne tikai uz Latviju.

Man nebija prātā mācīties tikai un vienīgi cigunu. 90.-to gadu sākumā es interesējos gandrīz par visu, kas vien bija pieejams. Indijas un Tibetas joga, kabala, ekstrasensorika, dziedniecība, visdažādākās garīgās prakses... Gribējās izzināt sevi un to, uz ko patiesībā ir spējīgs cilvēks. Kas šajās mācībās ir patiesība un kas – pieņēmumi. Un negaidīti izrādījās, ka viss, kas man vajadzīgs, atrodams vienā sistēmā, un tas ir ciguns!

Vēlāk es sapratu, ka arī ciguni ir dažādi. Pirmo uz Latviju es uzaicināju meistaru Sjui Mintanu ar viņa skolu "Čžun Juaņ Cigun". Kļuvu par viņa mācekli, daudzus gadus braukāju uz retrītiem Šaoliņā. Līdz 2008.gadam biju viņa fonda pārstāvis, "Čžun Juaņ Cigun" semināru un mācību centra oficiālais organizators.

Foto: Privātais arhīvs

Pēc tam nāca meistara Šentana Su skola, meistara Van Sjana skola "Lunvanmeņ", tad – viena no vislielākajām ciguna autoritātēm pasaulē un viens no maniem vismīļākajiem skolotājiem – doktors, profesors Stīvens Kiu Htat Ongs un viņa ķīniešu un tibetiešu ciguna skola.

2007.gadā pēc likteņa gribas mēs ar sievu aizbraucām ciemos pie skolotāja Ljū uz Tjaņczinas Medicīnas Universitāti Ķīnā. Un kopš tā brīža sākās mana aizraušanās ar Sičuanas cigunu. Domāju, ka šī ir vislabākā sistēma, kādu es jebkad esmu sastapis cigunā.

– Ja jums būtu jāizvēlas tikai piecas lietas, ko iemācīt saviem skolniekiem, kuras tās būtu un kāpēc tieši šīs zināšanas jūs uzskatāt par visvērtīgākajām?

Noteikti tās ir "Piecas pilnības" no EmeiQi ciguna skolas.

EmeiQi cigunu ir vienkārši iemācīties. Tas ir vingrinājumu komplekss, kas atklāj bezgalīgu radošo potenciālu, kas apslēpts cilvēka apziņas dzīlēs. Tā ir atveseļošanās māksla, kas cieši saistīta ar Ķīnas tradicionālo medicīnu. Šī metode ļauj pazemināt stresa līmeni un pacelt dzīves tonusu ikdienā, efektīvi atpūsties un novirzīt savu enerģiju uz aktīvu darbību.

– Ezotērikas festivālā "Destiny's Gift" jums būs ciguna meistarklase. Kas tieši notiks šajā meistarklasē?

Tas būs praktiskais ciguns – ekspresapmācība. Galvenās tēmas: veselība, pašrealizācija, bioenerģētika un ekstrasensorika. Mēs apgūsim elpošanas vingrinājumus un intensīvas atveseļošanās praksi, enerģijas uzpildīšanas un dzīvības spēku pavairošanas praksi, kā arī enerģētiskās aizsardzības sistēmu, harmonijas un emocionālā līdzsvara atjaunošanu.

Vairāk par ezotērikas festivāla "Destiny's Gift" meistarklasēm uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!