Foto: Privātais arhīvs

Nākamie saulstāvji nav aiz kalniem, un līdz ar tiem – kārtējais (nu jau trešais) Starptautiskais ezotērikas festivāls "Destiny's Gift". Ko mēs šoreiz tur varēsim atrast? Iztaujāju festivāla idejas autori – Taro meistari, ezotērikas kluba "EzoteRīga" vadītāju Viktoriju Korņejevu.

– Divi "Destiny's Gift" festivāli jau ir tavā kontā, top trešais. Kādi secinājumi pēc pirmajiem diviem?

Pat grūti noticēt, ka mēs ar Olgu Vlasovu gada laikā veiksmīgi esam novadījušas divus ezotērikas festivālus... Atzīšos, pašlaik jūtamies daudz pārliecinātāk. Pērn mums bija jārada kaut kas pilnīgi jauns un neredzēts, un neviens mums nedeva garantijas, ka viss izdosies. Viss balstījās uz ticību Visumam un nedaudz pārgalvības.

Tagad jau daudz kas ir paredzams, mūs pazīst Latvijas un citu valstu iedzīvotāji, pieteikušies jau daudzi dalībnieki. Šoruden būs vairāk nekā 60 dalībnieku, 20 meistarklases, kā arī atklātās lekcijas uz skatuves.

Mēs uzskatām, ka ezotērikas festivāls "piedzima" īstajā laikā, – spriežot pēc atgriezeniskās saiknes, tas ir noderīgs daudziem. Viesi un dalībnieki gūst vērtīgu informāciju, iepazīstas, iegādājas ekskluzīvas lietas.

– Šķiet, viss jau ir redzēts. Ko jaunu, iepriekš neredzētu piedāvās šārudens festivāls? Ar ko tas atšķirsies no citiem ezotēriskajiem festivāliem?

Ikviens festivāls – tāpat kā ikviens dzīves notikums – ir unikāls. Mēs jau sen pret dzīvi attiecamies kā pret brīnumu, un katras parādības atšķirīgums slēpjas "sastāvdaļās". Katru festivālu mēs veltām saulstāvjiem – rudens vai pavasara –, kad uz Zemes nonāk īpašas enerģijas, kas spēj dziedināt, atbrīvot no liekā un piepildīt ar radošu spēku.

Pirmā festivāla tēma bija Liktenis, sevis un sava uzdevuma apzināšanās. Otrā festivāla tēma – Dabas atmoda un slēpto resursu izcelšana gaismā. Savukārt šoruden festivāla tēma būs iegūto zināšanu praktiska pielietošana un pāreja jaunā līmenī. Ezotērisko zināšanu pielietojums ikdienas dzīvē.
Būs daudz meistarklašu par mājas iekārtošanas tēmu, finansiālo stabilitāti un panākumu gūšanu. Mēs dzīvojam duālā pasaulē, un garīgajam jābūt līdzsvarā ar materiālo.

– Festivāls ir mainījis norises vietu. Kāpēc? Kas tur būs labāks?

Iepriekšējās telpās tas nemaz nevarētu notikt, jo tās vairs pasākumiem neizīrē.

Šajā reizē mēs būsim brīnišķīgā vietā – "Radisson Blu Daugava", otrajā stāvā, tur ir skaistas nišas ar skatu uz Daugavu un Vecrīgu. Romantiski!

Mūsu iecere ir katru reizi mainīt festivāla vietu, līdz mēs uzbūvēsim savu Kultūras pili, kas būs optimāli piemērota mūsu aģentūras "Alegria Event Center" organizētajiem pasākumiem.

– Par meistarklasēm – man kā iepriekšējā festivāla apmeklētājai radās iespaids, ka doma par meistarklasēm īsti nebija sasniegusi interesentus – varbūt tāpēc, ka par maz reklamēta, varbūt tāpēc, ka cilvēki domāja, ka tās ir domātas tikai profesionāļiem. Kā tur īsti ir?

Man kā organizatorei apmeklētāju izvēle arī nav līdz galam aptverama un paredzama: pirmajā festivālā "līderis" bija seminārs par reinkarnacioniku, otrajā – Teta dziedināšanas seminārs. Kāda meistarklase būs vispopulārākā šoreiz, grūti paredzēt.

Par apmeklējumu – domājams, ka te iemesls jāmeklē reklāmā. Šogad resursu ir nedaudz vairāk, un attiecīgi viesu būs vairāk.

Jāpiemin arī pasākuma neierastais formāts: cilvēki nāk kā uz izstādi un nav ieraduši tur saņemt arī kādas zināšanas. Tagad arvien vairāk ļaužu zina, ka šāda iespēja ir.

Uz jautājumu par meistarklasēm varu atbildēt – tās mums kā reiz nav domātas profesionāļiem, bet gan ikvienam interesentam! Cilvēkam var šķist interesanta kāda tēma, viņš apmeklē semināru klātienē, iepazīstas ar pasniedzēju un turpina mācības pie viņa – mūsuprāt, tas ir apsveicami!

– Tu pati esi Taro meistare un pasniedzēja. Saki, lūdzu, vai Taro kārtis tu izmanto arī šādu lielu pasākumu organizēšanā? Ja jā – kādus jautājumus tās palīdz sakārtot?

Taro man ir sevis pašas, savas dvēseles un likteņa izzināšanas instruments.

Droši vien laikposms, kad es ik nedēļu vērsos pie Taro par katru jautājumu, ir garām. Ikdienas Taro praksē atveras intuīcija un gaišredzība. Visus šos pasākumus es vispirms redzu sapnī, pie manis atnāk eņģeļi un dod norādes, un no rīta es tās atšifrēju.

Piemēram, nesen pie manis "audiencē atnāca" Taro tēli, ko mēs ar fotogrāfi Annu Ašurkovu un stilisti Ļubovu Rozenfeldi iemūžināsim ezotēriskā kalendārā ar praktiskiem padomiem nākamajam gadam.

Saviem mērķiem es Taro izmantoju, kad jāpieņem lēmums par pasākuma laiku un vietu, un tās vienmēr dod viedu padomu.

– 1. oktobrī sākas jauns Mēness cikls. Vai šī diena izvēlēta speciāli vai arī tā ir sakritība?

1. oktobris nav izvēlēts nejauši. Sākotnēji mēs plānojām rīkot festivālu nedēļu iepriekš, kad būs rudens saulstāvji, taču dvēselē bija trauksmes sajūta. Tad talkā nāca Taro un Mēness kalendārs, un mēs uzzinājām, ka labvēlīgākais laiks festivālam ir 1.–2. oktobris, šīs dienas vislabvēlīgāk iedarbosies uz pasākuma dalībniekiem un apmeklētājiem. Enerģija būs maigāka, darbs produktīvāks. Tā būs laba bāze turpmākiem panākumiem.

– Ko vēl tu vēlētos piebilst par festivālu?

Vēlos pateikt, ka mēs pateicamies visiem dalībniekiem, viesiem un visiem, kas atbalsta festivālu.

Paldies jums, mīļie, par uzticēšanos un piedalīšanos! Mums prieks, ka tas nāk jums par labu, tāpēc jau mēs pūlamies! Iepriekšējās nianses tiks ņemtas vērā, un mēs turpināsim darbu pie festivāla sagatavošanas, dalībnieku komforta un kvalitatīvas informācijas un produkcijas sagādāšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!