Viesojoties Re:TV raidījumā "Neredzami redzamais", "Pavasara studijas" izveidotāja, lektore un vairāku grāmatu autore Inese Prisjolkova runā par to, vai savu dzīvi iespējams izmainīt 100 dienās, kāpēc ir svarīgi ap sevi uzaudzēt jaudīgu mīlestības enerģijas "kārtu" un ko par sievieti liecina vīrietis, kurš viņai ir līdzās.

"Pavasara studija" radās visdrūmākajos krīzes laikos, un tās nosaukums pasvītro – pavasaris var būt jebkura diena, ja tu pats tā izlem! Jebkura diena ir laba, lai sāktu kaut ko mainīt. Tiesa ir nepieciešamas 100 dienas, lai jaunizveidotās attieksmes un paradumi nostiprinātos, ierakstītos ikdienas ritmā kā neatņemama sastāvdaļa. "Nereti izmaiņas notiek jau ap 82.–87. dienu, bet tā "pa riktīgo" – ap 90. dienu," rāda Ineses pieredze.

Pašas Ineses 100 dienu apņemšanās mainīt kaut ko bija – tikt galā ar savām dusmām. "Kaut gan esmu pozitīvs cilvēks, apzinājos, ka mani var diezgan žigli saērcināt, man ir tādas mudīgas dusmas," atzīstas Inese. Tāpēc bijis aizraujoši izpētīt, kur paliek dusmas, ja tu izlem nedusmoties? "Kad dusmas kāpj, tad nepaņemt pretī, lai tās izkūst, vai atrast veidu, kā nomierināt..."

Taču apņemšanās var būt jebkāda – notievēt, mainīt paradumus, noskaņoties mīlestībai, izkarot laiku bērniem vai sev, atrast mīļoto cilvēku, jo, kā uzskata Inese, "tādu, kam liktenis nav devis atrast otro pusi, nav." Viņa par savu uzdevumu grāmatā "100 dienas, kas mainīs pasauli" uzskatījusi parādīt, ka milzīgu transformāciju var veikt jautri, mīlīgi un sievišķīgi. "Protams, bez klupiena 100 dienās nevar... Bet – ko tad darīt? Iekriti pelķē, aizej pārģērbties un dzīvo tālāk! Izturēt 100 dienas nav mērķis, mērķis ir laimīga dzīve."

Inese piekrīt, ka pašlaik ir tāda kā modes lieta runāt par sievišķību. "Bet sievišķības nevar būt par daudz! Jan – vīrišķo – enerģiju mēs jau protam lietot (un mums patīk sasniegumi, rezultāti) un atgriezties pie mīkstās, mīļās sagatavošanas un mājās sagaidīšanas enerģijas nav viegli." Taču viņa neiestājas par to, ka sievietes vieta būtu tikai pie mājas pavarda. "Ja sieviete ir tikai mājās, viņai pietrūkst informācijas, kas iedvesmotu viņu, lai viņa, savukārt, var iedvesmot vīru. Pelnīt gan nedrīkstētu būt sievietes galvenais uzdevums, jo pietiek jau ko darīt arī sievišķajā daļā. Pārgurusi sieviete nevar būt iedvesmojoša!"

Kopējo enerģētiku uzreiz izmainīt nav viegli, jāizdomā mazi triki, mazi solīši. Un viens no visbūtiskākajiem un visiedarbīgākajiem trikiem ir – atgriezties sevī! Pašam radīt savu garastāvokli. Pamainīt iekšējo, lai ārējais sāk patikt, jo ārējais ir iekšējā spogulis. Uztaisīt jaudīgu mīlestības zonu ap sevi, lai neviens neko nespēj nodarīt.

Jautāta, vai blakus esošais vīrietis atspoguļo sievieti, Inese atbild: "Līdzīgie pievelkas, bet sieviete ir tā, kas izvēlas, kuram ļaus sevi iekarot un aplidot un ar kuru pēc tam būs kopā un kalpos viens otram. Tātad vismaz sievietes izvēli vīrietis atspoguļo! Cieni savu izvēli!" Sieviete iedvesmo vīrieti aug vīrišķībā, veidoties par tādu, kāds viņš viņai patīk. Vēl Inese atgādina, ka mīlestību ar citām jomām aizlāpīt nevar – ne ar darbu, ne ar labdarību. "Tā ir sevis mānīšana. Mīlestība nepieciešama pašam priekš sevis, attiecības to tikai atspoguļo!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!